Μεγάλη επιτυχία οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι για την οστεοπόρωση στο Ρέθυμνο

Ημερομηνία:

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρεθύμνης, μέσα στα πλαίσια της καμπάνιας για την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από την οστεοπόρωση με τίτλο «Είχες ποτέ Κάταγμα; Έλα να δούμε αν έχεις οστεοπόρωση!», διοργάνωσαν σημαντικές εκδηλώσεις ενημέρωσης και προληπτικών ελέγχων για την οστεοπόρωση στο Άδελε και στο Ατσιπόπουλο Ρεθύμνου, οι οποίες σημείωσαν μεγάλη επιτυχία καθώς πολύς κόσμος από τις περιοχές αυτές προσήλθε για να ενημερωθεί και να εξεταστεί.

Συγκεκριμένα, στις 4 και 5 Ιουλίου 2023 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε πάνω από150 άτομα και προσφέρθηκε συμβουλευτική από τους εθελοντές – ιατρούς: κο Καστρινάκη Κωνσταντίνο, Γενικό Ιατρό, κα Αναστασία Γαρμπή, Χειρουργό Ορθοπαιδικό και τον κο Γεώργιο Ψηλομανουσάκη, Χειρ. Ορθοπαιδικό. Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.

Το παρόν στη διάρκεια των εξετάσεων έδωσεη η Δρ. Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ρεθύμνης, η οποία αφού ευχαρίστησε τον Σύλλογο Πεταλούδα για την ενημέρωση και τη διεξαγωγή των προληπτικών εξετάσεων καθώς και τους εθελοντές ιατρούς, δήλωσε πως τέτοιες πρωτοβουλίες και συνέργειες πρόληψης και ευαισθητοποίησης των δημοτών, που προάγουν τη δημόσια υγεία, βρίσκονται στο επίκεντρο του προγραμματισμού του Δήμου Ρεθύμνης και έδωσε την υπόσχεση για επανάληψη παρόμοιων δράσεων και στο μέλλον.

Η κα Μέµη Τσεκούρα, Πρόεδρος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα μετέφερε δια ζώσης τον χαιρετισμό της σε όλους τους συνδιοργανωτές, υπογραμμίζοντας:
«Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου µας και να επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του».

Οι τοπικές αρχές, οι επιστήμονες και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.
Η διαμονή των επιστημόνων ήταν ευγενική προσφορά του Συλλόγου Ξενοδόχων και συγκεκριμένα του ξενοδοχείου “Kathrin Beach Hotel”

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Οικογένεια & Άνοια – Έξοδος από την...

- Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Οικογένειας. Το Κέντρο Ημερήσιας...

Νέο καθεστώς λειτουργίας του Κουρταλιώτικου Φαραγγιού –...

ΠαΜε νέα δεδομένα λειτουργεί από την 1η Μαΐου το...

«Οικογένεια & Άνοια – Έξοδος από την...

- Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Οικογένειας. Το Κέντρο Ημερήσιας...

Νέο καθεστώς λειτουργίας του Κουρταλιώτικου Φαραγγιού –...

ΠαΜε νέα δεδομένα λειτουργεί από την 1η Μαΐου το...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αυτισμός: Το τεστ που εντοπίζει τα σημάδια από μια απλή κίνηση – Με ακρίβεια 85%

Μια απλή και καθημερινή κίνηση θα μπορούσε να αποκαλύψει...

Eurovision 2025: Το βίντεο από την δεύτερη πρόβα της Klavdia – Ο βράχος και τα εντυπωσιακά γραφικά

Στο σύντομο κλιπ που δόθηκε στη δημοσιότητα, παίρνουμε μια...

Καρκίνος Παχέος Εντέρου: Μια βιταμίνη μπορεί να προλάβει τον κίνδυνο

Παρότι η συμβολή μιας βιταμίνης στη θωράκιση του οργανισμού...