Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου για την οπαδική βία – Την Δευτέρα οι ανακοινώσεις

Ημερομηνία:

«Να περιμένουμε έναν Πρωθυπουργό που δεν μασάει τα λόγια του και εφαρμόζει αποφάσεις που κάποιοι φοβόντουσαν να εφαρμόσουν για δεκαετίες», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 13:00 η έκτακτη διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, για την οπαδική βία, που συγκάλεσε εκτάκτως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τα επεισόδια στην περιοχή του Ρέντη και τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα ο οποίος συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του.

Η σύσκεψη διήρκησε περίπου δύο ώρες δύο ώρες, και όπως αναφέρουν πηγές από την κυβέρνηση ανακοινώσεις θα γίνουν τη Δευτέρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη.

Η σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση των υπουργών Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσου και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο δίωρο της σύσκεψης εξετάστηκε αναλυτικα μία – μία μια σειρά απο «δραστικές» επιλογές – αυτές που, σύμφωνα με αρμόδιες πηγες, θα εκπέμψουν μήνυμα αποφασιστικότητας ότι η πολιτεία θα προχωρήσει στα επόμενα «πιο σκληρά βήματα» μετά τις αποφάσεις του περασμένου Αυγούστου.

Στο πλαίσιο αυτό στις επιλογές της κυβέρνησης συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, είναι η διακοπή των πρωταθλημάτων, η διεξαγωγή αγώνων χωρίς φιλάθλους έως το κλείσιμο των οργανωμένων συνδέσμων.

Ωστόσο κυβερνητικές πηγές αποφεύγουν να τοποθετούνται επί συγκεκριμένων σεναρίων. Από τα «κεντρικά» άλλωστε έχει δοθεί γραμμή να μην διαρρεύσει τίποτα για τις κατευθύνσεις στις οποίες θα κινηθούν πλέον οι αρμόδιοι υπουργοί, μέχρι τη στιγμή των επισήμων ανακοινώσεων από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη το μεσημέρι της Δευτέρας.

Αξίζει να αναφερθεί πως εκτός από τους συναρμόδιους υπουργούς που συμμετείχαν στη σύσκεψη, το κατώφλι του Μαξίμου πέρασε νωρίς το πρωί και ο διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης.

«Οσοι καταδικαστούν για οπαδική βία θα μπαίνουν φυλακή»
Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα χέρια, δήλωσε το πρωί σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά ενόψει της σύσκεψης, ότι θα πρέπει «να περιμένουμε έναν Πρωθυπουργό και μία κυβέρνηση που δεν μασάει τα λόγια του και εφαρμόζει αποφάσεις που κάποιοι φοβόντουσαν να εφαρμόσουν για δεκαετίες».

«Θέλουμε να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους, τους φιλάθλους…»

«Ο Πρωθυπουργός είχε πει τον Αύγουστο ότι όλα αυτά είναι δυναμικά, εφόσον παρατηρηθεί έξαρση. Θέλουμε να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που εργάζονται, τους ανθρώπους που είναι γύρω από τον αθλητισμό, τους φιλάθλους που θέλουν να πάνε με τις οικογένειές τους να δουν τον αγώνα», συμπλήρωσε.

Και συνέχισε: «Ήδη έχει κάνει εξαγγελίες ο υπουργός Δικαιοσύνης και θα είναι η τρίτη παρέμβαση για μία σειρά αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. Τώρα, όσοι καταδικαστούν για οπαδική βία θα μπαίνουν φυλακή».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΚΚΕ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του...

«Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση της ΝΔ, που έχει βάλει...

Την Τρίτη η κλήρωση για το τζακ-ποτ...

Συνολικά κέρδη έως και 2.030.000 ευρώ μοιράζει η 12η...

ΚΚΕ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του...

«Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση της ΝΔ, που έχει βάλει...

Την Τρίτη η κλήρωση για το τζακ-ποτ...

Συνολικά κέρδη έως και 2.030.000 ευρώ μοιράζει η 12η...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πυραυλική επίθεση του Ιράν στην πόλη Ντιμόνα του Ισραήλ – Τουλάχιστον 47 τραυματίες

Μεταξύ των θυμάτων συγκαταλέγεται ένα 12χρονο αγόρι που βρίσκεται...

Έρχεται «σούπερ Ελ Νίνιο» που θα… βράσει τον πλανήτη

Το φαινόμενο μπορεί να κάνει την εμφάνιση του ενισχυμένο...