Σχολεία: Η έλλειψη γιατρών και τα προβλήματα με την καθαριότητα τα μετατρέπουν σε υγειονομικές βόμβες

Ημερομηνία:

Με ένα πλαίσιο μέτρων και συστάσεων, επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας να προστατεύσει από τη μαζική μετάδοση κορωνοϊού τα σχολεία και τους μαθητές που γυρνούν από τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στα θρανία, την ερχόμενη Δευτέρα

Στα θρανία τους επιστρέφουν την ερχόμενη Δευτέρα οι μαθητές των σχολείων, μετά από τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και η αύξηση εκ νέου των κρουσμάτων κορωνοϊού σε συνδυασμό με τη γρίπη και τις εποχικές ιώσεις, έχει δημιουργήσει ανησυχία, ως προς την πιθανότητα μετάδοσης μέσα στα σχολεία και εκτόξευσης των κρουσμάτων.

Πέρα από την τήρηση των μέτρων προσωπικής υγιεινής, σύσταση του υπουργείου είναι οι γονείς να κρατούν τα παιδιά στο σπίτι εάν είναι θετικά σε κορωνοϊό ή γρίπη και να μην επιτρέπουν την επιστροφή στο σχολείο αν δεν έχουν καμφθεί τα συμπτώματα και σίγουρα να έχει πέσει για ένα 24ωρο ο πυρετός. Αν και μέχρι στιγμής σχετική εγκύκλιος για δικαιολόγηση των απουσιών δεν έχει υπάρξει, αυτή αναμένεται μέχρι τη Δευτέρα στα σχολεία, χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει αν θα αφορά και τον κορωνοϊό και την γρίπη.

Χωρίς αποτελεσματικότητα και πάντως πως είναι βασισμένα μόνο στην ατομική ευθύνη σχολιάζουν ότι είναι τα μέτρα που προτείνονται στα σχολεία, εκπαιδευτικοί και γονείς, που καυτηρίασαν το γεγονός ότι το υπουργείο ζητά να μην υπάρχει συνωστισμός και να διατηρούνται αποστάσεις στα σχολεία, την ώρα που λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών, μέσα σε τμήματα στοιβάζονται 27 ή και περισσότερα παιδιά.

Με τα σχολεία να είναι θέμα ημερών να ανοίξουν και πάλι, γονείς και εκπαιδευτικοί δεν παρέλειψαν να τονίσουν ότι από τη μια τα υπερπληθή τμήματα, από την άλλη η μεγάλης ηλικίας εκπαιδευτικοί και ταυτόχρονα η έλλειψη σχολικών γιατρών και τα προβλήματα με την καθαριότητα στα σχολεία, μετατρέπουν τα σχολεία σε υγειονομικές βόμβες με φόντο και την αύξηση των κρουσμάτων.

Δείτε το βίντεο:

neakriti.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου για το μεταναστευτικό

Συντάσσεται με τη θέση που εκφράστηκε από τον Περιφερειάρχη...

Λευτέρης Αυγενάκης για την άρση της ασυλίας...

Με ανάρτησή του στο X, ο πρ. Υπουργός και...

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου για το μεταναστευτικό

Συντάσσεται με τη θέση που εκφράστηκε από τον Περιφερειάρχη...

Λευτέρης Αυγενάκης για την άρση της ασυλίας...

Με ανάρτησή του στο X, ο πρ. Υπουργός και...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Συγχαρητήρια των φορέων του Τουρισμού της Κρήτης στην Λίνα Μενδώνη

Νέα κοινή “εμφάνιση” κάνουν οι φορείς Τουρισμού της Κρήτης,...

Αναστάτωση στην Κρήτη για την κλειστή δομή μεταναστών – Η απάντηση Πλεύρη για το πού θα γίνει

Συγκέντρωση έξω από το στρατόπεδο Ζωγραφάκη έχουν προγραμματίσει για...

Καιρός: Ερχεται ο ισχυρότερος καύσωνας – Πότε θα «χτυπήσουν» τα 43αρια

Ο καιρός αναμένεται τις επόμενες ημέρες να κινηθεί σε...