Κρήτη : Θεματικό Εργαστήριο Για «Την Ανάδειξη Του «Τίμιου» Και Ποιοτικού Προϊόντος, ως Τουριστικός Και Γαστρονομικός Προορισμός»

Ημερομηνία:

Ξεκίνησε το διήμερο θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού»

Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 28/03/2024 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Χανίων, οι διήμερες εργασίες που διεξάγονται στο πλαίσιο θεματικού εργαστηρίου που οργανώνεται με αντικείμενο «Την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού».

Πρόκειται για δράση του διακρατικού και διατοπικού σχεδίου συνεργασίας «LOCAL TOUR», που υλοποιείται στο πλαίσιο του Υπομέτρου 19.3 CLLD/LEADER, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Άρης Παπαδογιάννης, μεταξύ άλλων είπε ότι «η Κρήτη είναι ένας εξαιρετικός γαστρονομικός προορισμός. Διαθέτει πλούσια παράδοση στη διατροφή και τη γεύση και καταπληκτικές πρώτες ύλες. Τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει «βήματα» προς αυτή την κατεύθυνση, της ανάδειξης δηλαδή του νησιού σε γαστρονομικό προορισμό, έχουμε όμως ακόμη αρκετό δρόμο μπροστά μας».

Καταλήγοντας ο κ. Παπαδογιάννης υπογράμμισε πως «στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, έχουμε αποδείξει πως τέτοιες προσπάθειες μας ενδιαφέρουν πολύ κι έχουμε τον τρόπο να τις ενισχύουμε. Το ίδιο είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε και αυτή την φορά, συμβάλλοντας στη συνολική προσπάθεια».

Το θεματικό εργαστήριο, ολοκληρώνεται την Παρασκευή και περιλαμβάνει περιήγηση σε πρότυπες επιχειρήσεις γαστρονομίας και τουρισμού, ενώ απευθύνεται σε επιχειρηματίες και επαγγελματίες του συγκεκριμένου κλάδου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο Σάββατο 8...

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με...

Ανακοίνωση τιμών ανά ποικιλία σταφυλιών εσοδείας 2026...

Η ΕΝΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ενημερώνει τους παραγωγούς – μέλη της...

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο Σάββατο 8...

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με...

Ανακοίνωση τιμών ανά ποικιλία σταφυλιών εσοδείας 2026...

Η ΕΝΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ενημερώνει τους παραγωγούς – μέλη της...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο Σάββατο 8 Αυγούστου 2026 σε όλη την Κρήτη

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με...

Ανακοίνωση τιμών ανά ποικιλία σταφυλιών εσοδείας 2026 από την Ένωση Ηρακλείου

Η ΕΝΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ενημερώνει τους παραγωγούς – μέλη της...

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή σχετικά με τη λειτουργία Φαραγγιού Σαμαριάς

Οι δημόσιες τοποθετήσεις των εμπλεκομένων στη λειτουργία του Φαραγγιού...