Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί

Ημερομηνία:

Ποιες περιοχές της χώρας πρόκειται να επηρεαστούν από την κακοκαιρία
Μετά τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για την επέλαση πολικού αεροχείμαρρου, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο δείχνει ότι από αύριο, Παρασκευή, θα αναπτυχθούν έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία θα ξεκινήσουν από τα δυτικά.

Κατόπιν, η κακοκαιρία θα κινηθεί ανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας από τις προμεσημβρινές ώρες της Παρασκευής μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου (20-04-24) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Τα έντονα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και αργότερα στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
Την Παρασκευή (19-04-24)
α. Από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.
β. Από αργά το απόγευμα στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο (κυρίως στα δυτικά τμήματά της).
γ. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας (ν. Πιερίας, ν. Θεσσαλονίκης, ν. Χαλκιδικής καθώς και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια του ν. Σερρών και ν. Καβάλας), την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
δ. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά.

Το Σάββατο (20-04-24)
α. Μέχρι τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας (ν. Πιερίας, ν. Θεσσαλονίκης, ν. Χαλκιδικής καθώς και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια του ν. Σερρών και ν. Καβάλας), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και κατά τόπους την ανατολική Στερεά και την Εύβοια.
β. Από νωρίς το πρωί και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στα Δωδεκάνησα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ, έρχονται...

Η κακοκαιρία ξεκινά από τα δυτικά. Κατά τόπους ισχυρές βροχές...

Καιρός: Αλκυονίδες μέρες πριν τον Νοέμβρη –...

Αλκυονίδες μέρες θυμίζει ο καιρός των επόμενων ημερών, με...

Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ, έρχονται...

Η κακοκαιρία ξεκινά από τα δυτικά. Κατά τόπους ισχυρές βροχές...

Καιρός: Αλκυονίδες μέρες πριν τον Νοέμβρη –...

Αλκυονίδες μέρες θυμίζει ο καιρός των επόμενων ημερών, με...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Παζάρι «Ανταλλαγής» Προϊόντων από τον Δήμο Χανίων και την ΔΕΔΙΣΑ

Οι παλιές σου Ηλεκτρικές & Ηλεκτρονικές Συσκευές δεν είναι...

Ρέθυμνο : Σύλληψη ατόμου με γραμμάρια κάνναβης, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης και σπρέι πιπεριού

Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών...

Δήμος Ηρακλείου:Με νέες δράσεις εμπλουτίζεται το πρόγραμμα «Διά… Δήμου Μάθηση»

Ατομικές συνεδρίες για την ανάπτυξη κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων...