Μεν. Μποκέας : «Μέρα δικαίωσης, 2.100.000 ευρώ για το Μαλεβίζι από το Πράσινο Ταμείο

Ημερομηνία:

Μια ιστορική συμφωνία για το Μαλεβίζι ολοκληρώθηκε στο σύνολό της χθες με την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου, βάσει της οποίας το Ταμείο δεσμεύει για το Δήμο Μαλεβιζίου 2.100.000€ για αναπτυξιακά έργα στην περιοχή.

Ο λόγος για την πρωτοπόρα συμφωνία ανταποδοτικών οφελών που διεκδίκησε και πέτυχε ήδη από το 2020 ο Δήμος Μαλεβιζίου για το Μεγάλο Καλώδιο, την Ηλεκτρική Διασύνδεση Κρήτης – Αττικής, το 2ο μέρος της οποίας, βάσει της κυβερνητικής δέσμευσης, περιλάμβανε τη συνεργασία του Πράσινου Ταμείου. Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, Γιάννη Ανδρουλάκη, έπειτα από την ολοκλήρωση έγκρισης των διαδικασιών, αναφέροντας:

«Μέρα δικαίωσης. 2.100.000€ στο Μαλεβίζι από το Πράσινο Ταμείο! Μέρος μιας επίπονης και τεκμηριωμένης προσπάθειας ετών στο πλαίσιο της συμφωνίας ανταποδοτικών οφελών προς το Δήμο μας για τη Μεγάλη Ηλεκτρική – Διασύνδεση.

Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη για την επιτυχή έκβαση, καθώς και τον προκάτοχό του κ. Κωστή Χατζηδάκη για τη δέσμευση της κυβέρνησης. Βεβαίως, θερμές ευχαριστίες στον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κ. Ιωάννη Ανδρουλάκη για τη συνεργασία και τη δρομολόγηση μιας πολυδαίδαλης διαδικασίας. Η σημερινή έγκριση σηματοδοτεί τη σταθερή πορεία του Δήμου μας προς την Πράσινη Ενεργειακή Μετάβαση».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου Γιάννης Ανδρουλάκης. Δήλωσε :

«Η απόφαση χρηματοδότησης του Δήμου Μαλεβιζίου σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας να υλοποιήσει τη συμφωνία των ανταποδοτικών οφελών και θα αποτελέσει πολύτιμο αρωγό για τις προσπάθειες τόνωσης της τοπικής ανάπτυξης. Σε αυτό το πλαίσιο συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για την προώθηση της δίκαιης και χωρίς αποκλεισμούς πράσινη μετάβαση της Κρήτης».

Η δρομολόγηση για την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας ήταν μακρόχρονη και απαιτητική. Είναι χαρακτηριστικό πως είναι η πρώτη φορά που υλοποιείται μια τέτοια συμφωνία ανταποδοτικών οφελών και μάλιστα αντίστοιχης εμβέλειας, μέσω του Πράσινου Ταμείου. Προηγήθηκε εντατική και αλλεπάλληλη συνεργασία ανάμεσα στο Δήμο και στο Ταμείο, καθώς και αρκετός χρόνος προκειμένου όχι μόνο να εξασφαλιστούν οι πόροι, αλλά κυρίως να δρομολογηθεί η διοικητική διαδικασία υλοποίησης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κατολίσθηση στον ΒΟΑΚ στο ύψος του Φόδελε...

Κατολίσθηση στον ΒΟΑΚ, λίγο πριν από τον κόμβο του...

Διακοπές ρεύματος στην Κρήτη την Πέμπτη 17...

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου,...

Κατολίσθηση στον ΒΟΑΚ στο ύψος του Φόδελε...

Κατολίσθηση στον ΒΟΑΚ, λίγο πριν από τον κόμβο του...

Διακοπές ρεύματος στην Κρήτη την Πέμπτη 17...

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΑΑΔΕ: Στο μικροσκόπιο τα αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες – Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα

Εντατικοί έλεγχοι για οχήματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με...

Πώς βοηθάμε το παιδί στη μελέτη χωρίς να αναλαμβάνουμε εμείς τα μαθήματά του

Η επιθυμία αυτή είναι καλοδεχούμενη, όμως υπάρχει μία λεπτή...

Προσωπικός Βοηθός: Ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Σε λειτουργία τίθεται η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Προσωπικός...

Γιατί το μυαλό μας «κολλάει» στο χειρότερο σενάριο;

Όταν κάτι δεν μας πάει όπως το θέλουμε, αμέσως...