Μητσοτάκης για μεταναστευτικό: Έρχεται μία κλειστή δομή στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού μετά την αύξηση των ροών από τη Λιβύη ανακοινώνει αυτή την ώρα από τη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος νωρίτερα είχε συνάντηση με τον υπουργό Μετανάστευσης, Θάνο Πλεύρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες , στο τραπέζι της κυβέρνησης βρίσκονται δύο σημαντικά όπλα: η αναστολή της δυνατότητας υποβολής αιτήματος ασύλου-πλην ενδεχομένως ελαχίστων εξαιρέσεων-από όσους έρχονται από τα παράλια της Λιβύης και φτάνουν στην Κρήτη και ο εγκλεισμός αυτών σε κλειστά κέντρα, με καθεστώς διοικητικής κράτησης.

Κοινώς, όποιος έρχεται από τη Λιβύη-κατά γενική ομολογία πρόκειται για νεαρούς άνδρες-δεν θα μπορεί να υποβάλλει αίτημα ασύλου και θα μπαίνει αυτομάτως σε καθεστώς κράτησης. Στόχος αυτού του μέτρου είναι να σταλεί ένα αυστηρό μήνυμα στα παράλια του Τομπρούκ ότι η προσπάθεια να διασχίσουν οι μετανάστες το Λιβυκό Πέλαγος θα είναι δώρον άδωρον, καθώς απλά θα καταλήξουν σε καθεστώς κράτησης στην Ελλάδα, χωρίς καμία προοπτική να συνεχίσουν την πορεία τους για την Ευρώπη.

Αρμόδιες πηγές εκτιμούν ότι το μήνυμα θα φτάσει πολύ γρήγορα απέναντι, σε περίπτωση που ληφθεί σχετική απόφαση. Υπενθυμίζεται ότι την προοπτική παγώματος των αιτημάτων ασύλου, συνδυαστικά με το νομοσχέδιο για την αυστηροποίηση του πλαισίου διοικητικής κράτησης, είχε επεξεργαστεί και ο Μάκης Βορίδης πριν την αποχώρησή του από τον υπουργικό θώκο.

Πηγήprotothema.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 59...

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος υπέστη ανακοπή καρδιάς ενώ βρισκόταν στην...

Άνοιξε «παράθυρο» για τριμερή Τραμπ-Πούτιν-Ζελένσκι – «Κλειδί»...

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε πως συμφωνήθηκε τριμερής συνάντηση Τραμπ-Πούτιν-Ζελένσκι...

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 59...

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος υπέστη ανακοπή καρδιάς ενώ βρισκόταν στην...

Άνοιξε «παράθυρο» για τριμερή Τραμπ-Πούτιν-Ζελένσκι – «Κλειδί»...

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε πως συμφωνήθηκε τριμερής συνάντηση Τραμπ-Πούτιν-Ζελένσκι...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο:Σύλληψη τριών ατόμων με όπλα και αρχαία νομίσματα

Συνελήφθησαν -3- ημεδαποί για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων...

Δήμος Ηρακλείου:Η ανασκόπηση του Αλέξη Καλοκαιρινού

Καλησπέρα! Εύχομαι να είστε καλά. Σημαντικές οι εξελίξεις σε...

Ηράκλειο : Είχε στην κατοχή του συσκευασίες με κοκαΐνη

Σύλληψη ημεδαπού για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών...

Χανιά:Σύλληψη ατόμων για κλοπή σε επιχείρηση

Σύλληψη -2- αλλοδαπών για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας...