Η συμμετοχή των μαθητών του σχολείου μας σε εθελοντικές δράσεις αποτέλεσε μια ακόμη ευκαιρία να αποδείξουν την ευαισθητοποίησή τους σε περιβαλλοντικά ζητήματα, αλλά και ότι είναι ενεργοί πολίτες που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες.
Με αφορμή την προβολή της δραστηριότητας της HELMEPA για καθαρές παραλίες, οι μαθητές των τάξεων Β΄, Γ΄, Δ΄ και Ε΄ καθάρισαν, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, την παραλία του Κουμπέ, ενώ η Α΄ τάξη ανέλαβε τον καθαρισμό του χώρου γύρω από το σχολείο, στην περιοχή του Τιμίου Σταυρού.
Μέσα από τις δράσεις αυτές, τα παιδιά κατανόησαν την αξία του εθελοντισμού και ενημερώθηκαν για τη σημασία του σωστού διαχωρισμού των απορριμμάτων, που συμβάλλει ουσιαστικά στη διαδικασία της ανακύκλωσης.
Η δράση μας υποστηρίχθηκε από το ΚΤΕΛ Ρεθύμνου, το οποίο προσέφερε τα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των μαθητών. Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς τη διοίκηση του ΚΤΕΛ για την πολύτιμη βοήθειά τους.
Ευχαριστούμε επίσης τη Διεύθυνση Καθαριότητας, Διαχείρισης Απορριμμάτων – Αστικού Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Ρεθύμνου, για τη συλλογή των απορριμμάτων και των ανακυκλώσιμων υλικών από τον χώρο της παραλίας που καθαρίστηκε.
Ευχόμαστε να έχουμε και στο μέλλον την ευκαιρία να συμμετέχουμε σε ανάλογες δράσεις που καλλιεργούν την υπευθυνότητα, τον σεβασμό προς το περιβάλλον και την ενεργό πολιτειότητα.
 16ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου











