Αγ. Νικόλαος: Διχάζει τους πολίτες η απόφαση να μεταφερθεί ο τόπος εορτασμού του πολιούχου της πόλης

Αγ. Νικόλαος: Διχάζει τους πολίτες η απόφαση να μεταφερθεί ο τόπος εορτασμού του πολιούχου της πόλης

Διχάζει την κοινωνία του Αγίου Νικολάου η απόφαση του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερσόνησου Γεράσιμου να μεταφέρει τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης από το βυζαντινό εκκλησάκι που έδωσε το όνομα του στον Άγιο Νικόλαο στο ναό του Αγίου Αντωνίου.

Την αντίδρασή του σε αυτή την απόφαση του Μητροπολίτη εξέφρασε ο εμπορικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου ενώ ο Δήμαρχος Αντώνης Ζερβός συνάντησε τον Επίσκοπο Πέτρας χωρίς ωστόσο να καταφέρει να τον μεταπείσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο βασικός λόγος που επικαλείται ο Μητροπολίτης σύμφωνα πληροφορίες είναι ότι δεν υπάρχουν υποδομές για την προστασία κληρικών και πιστών από τα καιρικά φαινόμενα.

Στον αντίποδα φορείς και πολίτες που αντιτίθενται σε αυτήν την απόφαση κάνουν λόγο για το ναό του 8 ου αιώνα, που λειτουργεί ως σημείο αναφοράς για την πόλη. Κάθε χρόνο τιμάται η εορτή του πολιούχου όπου εκατοντάδες πιστών Συρρέει στο ναό πολλές φορές ακόμη και με βροχή ενώ ποτέ δεν τέθηκε θέμα μεταφοράς του εορτασμού σε άλλη εκκλησία . Κινητοποίηση πολιτών και φορέων θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 4,30 στο χώρο του βυζαντινού ναού. Ο επίσημος εορτασμός της εορτής του Αγίου Νικολάου θα πραγματοποιηθεί στο ναό του Αγίου Αντωνίου… ertnews.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.