Άγιον Όρος: Ζητά την απόσυρση του “Κυπριακού” τραγουδιού της Eurovision

Άγιον Όρος: Ζητά την απόσυρση του “Κυπριακού” τραγουδιού της Eurovision

Επιστολή συμπαράστασης προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου αποφάσισε να στείλει, σήμερα Δευτέρα 8 Μαρτίου, η Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους με αφορμή την πανευρωπαϊκή προβολή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Eurovision, το οποίο υμνεί τον διάβολο και την λατρεία αυτού και μάλιστα προωθείται από το κρατικό κανάλι ΡΙΚ της Κύπρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του διεθνούς πρακτορείου “Ορθοδοξία” , η Ιερά Κοινότητα και οι Πατέρες του Αγίου Όρους αναφέρουν στην επιστολή τους προς τον Μακαριώτατο ότι οι ίδιοι πάντοτε επιδεικνύουν ευαισθησία σε θέματα που αφορούν την παράδοση του Κυπριακού λαού.

Άλλωστε όπως είναι γνωστό στο Άγιο Όρος είναι αρκετοί οι Κύπριοι Μοναχοί αλλά και το μεγαλύτερο μέρος των προσκυνητών προέρχονται από την Κύπρο.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της ίδιας επιστολής το τραγούδι αυτό προσβάλλει την πνευματική παράδοση της Κύπρου και την ελληνορθόδοξη συνείδηση του λαού αυτής.

Ευχή και αίτημα των Πατέρων του Αγίου Όρους είναι η απόσυρση του τραγουδιού αυτού ειδικά σε μια περίοδο που στην Κύπρο χρειάζεται περισσότερη προσευχή και πίστη στο Χριστό.

Συγχαίρουν την Εκκλησία της Κύπρου και τον Μακαριώτατο για τη σθεναρή στάση που κράτησε γι’ αυτή την περίσταση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.