Στις κάλπες 198.867 Τουρκοκύπριοι – Εκλογές «στη σκιά» του Ερντογάν

Στον «εκλεκτό» του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ερσίν Τατάρ και τον Μουσταφά Ακιντζί ο οποίος καταγγέλλει ότι δέχθηκε απειλές για να μη θέσει υποψηφιότητα, επικεντρώνεται η μάχη για την ανάδειξη νέου Τουρκοκύπριου ηγέτη στα κατεχόμενα με 198.867 εγγεγραμμένους και 11 συνολικά υποψήφιους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον «Φιλελεύθερο» της Κύπρου, από τους 11 υποψήφιους οι επτά κατέρχονται ως ανεξάρτητοι, ενώ τέσσερις είναι κομματικοί. Είναι οι:

Ερσίν Τατάρ (κομματικός υποψήφιος, ΚΕΕ)
Τουφάν Ερχιουρμάν (κομματικός, ΡΤΚ)
Ερχάν Αρικλί (κομματικός, ΚΑ)
Φουάτ Τσινέρ (κομματικός, κόμμα Εθνικιστικής Δημοκρατίας),
Μουσταφά Ακιντζί (ανεξάρτητος)
Αρίφ Σαλίχ Κιρντάγ (ανεξάρτητος)
Αχμέτ Μποράν (ανεξάρτητος)
Μουσταφά Ουλάς (ανεξάρτητος)
Αλπάζ Ουζ (ανεξάρτητος)
Κουντρέτ Οζερσάι (ανεξάρτητος)
Οι 738 κάλπες θα είναι ανοικτές μεταξύ των ωρών 08:00 και 18:00 και γύρω στις 22:00 αναμένονται τα αποτελέσματα.

Σημειώνεται πως αν μεταξύ των υποψηφίων «προέδρων» δεν υπάρχει κάποιος που θα συγκεντρώσει το 50% + 1 ψήφο, τότε θα υπάρξει β’ γύρος την Κυριακή 18 Οκτωβρίου.

Οι «εκλογές», πάντως, στο ψευδοκράτος γίνονται στη σκιά της πανδημίας του κορονοϊού, με το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» να καλεί τους ψηφοφόρους να υπακούσουν στα υγειονομικά πρωτόκολλα και να προσέλθουν στις κάλπες φορώντας μάσκα και τηρώντας την κοινωνική αποστασιοποίηση.

Οι Τουρκοκύπριοι καλούνται να ψηφίσουν και στο δημοψήφισμα για «συνταγματικές» αλλαγές που αφορούν την αύξηση του αριθμού των «δικαστών» – μελών του «ανωτάτου εκλογικού δικαστηρίου».https://www.ert.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.