Ακατάσχετοι λογαριασμοί – Αυξάνεται το ταβάνι των 1250€

Ημερομηνία:

Ακατάσχετο όριο στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογούμενων που έχουν οφειλές προς το Δημόσιο, που θα αυξάνεται παράλληλα με τη βελτίωση της “διαγωγής” του οφειλέτη έναντι των υποχρεώσεών του, ετοιμάζει η ΑΑΔΕ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ethnos.gr το σχέδιο της ΑΑΔΕ περιλαμβάνει την κλιμακωτή αύξηση του ακατάσχετου ορίου του τραπεζικού λογαριασμού που έχει δηλωθεί στο Taxisnet ως ακατάσχετος από κάθε φορολογούμενο παράλληλα με την αποπληρωμή τυχόν οφειλών του.

Σήμερα το ακατάσχετο όριο ενός τραπεζικού λογαριασμού είναι 1.250 ευρώ. Εφόσον ο φορολογούμενος έχει αποπληρώσει μέρος ρυθμισμένης οφειλής, το ακατάσχετο όριο θα αυξάνεται με ανώτατο όριο τα 4.500 ευρώ.

Επιπλέον εντός του 2019 έρχεται η πλήρης ηλεκτρονικοποίηση των μεταβιβάσεων ακινήτων και γενικότερα του τμήματος Κεφαλαίου των Εφοριών.

Στην πράξη θα καταργηθεί η χειρόγραφη υποβολή δηλώσεων κάθε είδους φόρου μεταβίβασης, όπως είναι οι δηλώσεις φόρου γονικών παροχών, δωρεών και κληρονομιών. Οι δηλώσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά χωρίς την ανάγκη επίσκεψης των φορολογουμένων ή των συμβολαιογράφων στην εφορία.

Παράδειγμα

Ένας φορολογούμενος έχει αρχική ρυθμισμένη οφειλή 5.000 ευρώ. Εφόσον έχει ήδη αποπληρώσει τα 2.500 ευρώ, τότε το ακατάσχετο όριο θα αυξηθεί από τα 1.250 στα 2.000 ευρώ.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Βαρέα και ανθυγιεινά για νοσηλευτές, διασώστες και...

Την ένταξη των νοσηλευτών, βοηθών νοσηλευτών, οδηγών και διασωστών...

Αγροτικός «πόλεμος» στην Κρήτη: Ελέγχουν και τα…...

Σε κατάσταση έντονης ανησυχίας βρίσκονται χιλιάδες παραγωγοί και κτηνοτρόφοι,...

Βαρέα και ανθυγιεινά για νοσηλευτές, διασώστες και...

Την ένταξη των νοσηλευτών, βοηθών νοσηλευτών, οδηγών και διασωστών...

Αγροτικός «πόλεμος» στην Κρήτη: Ελέγχουν και τα…...

Σε κατάσταση έντονης ανησυχίας βρίσκονται χιλιάδες παραγωγοί και κτηνοτρόφοι,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ρέθυμνο: Η Hilton επιλέγει την Κρήτη για τη στρατηγική επέκτασή της στην Ελλάδα

Έρχονται δύο ακόμα Hilton σε Ρέθυμνο και Γεωργιούπολη. Την Κρήτη...

Taste Atlas: Η γραβιέρα Κρήτης στα κορυφαία τυριά του κόσμου

Η «χρυσή» πεντάδα με ελληνικό χρώμα. Η Ελλάδα μόλις κατέκτησε...

«Ως εδώ» με τον ΒΟΑΚ: «Καταπέλτης» οι τουριστικοί φορείς της Κρήτης προς τον Χρήστο Δήμα!

Κοινή επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρίστο...