Ακατάσχετοι λογαριασμοί – Αυξάνεται το ταβάνι των 1250€

Ημερομηνία:

Ακατάσχετο όριο στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογούμενων που έχουν οφειλές προς το Δημόσιο, που θα αυξάνεται παράλληλα με τη βελτίωση της “διαγωγής” του οφειλέτη έναντι των υποχρεώσεών του, ετοιμάζει η ΑΑΔΕ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ethnos.gr το σχέδιο της ΑΑΔΕ περιλαμβάνει την κλιμακωτή αύξηση του ακατάσχετου ορίου του τραπεζικού λογαριασμού που έχει δηλωθεί στο Taxisnet ως ακατάσχετος από κάθε φορολογούμενο παράλληλα με την αποπληρωμή τυχόν οφειλών του.

Σήμερα το ακατάσχετο όριο ενός τραπεζικού λογαριασμού είναι 1.250 ευρώ. Εφόσον ο φορολογούμενος έχει αποπληρώσει μέρος ρυθμισμένης οφειλής, το ακατάσχετο όριο θα αυξάνεται με ανώτατο όριο τα 4.500 ευρώ.

Επιπλέον εντός του 2019 έρχεται η πλήρης ηλεκτρονικοποίηση των μεταβιβάσεων ακινήτων και γενικότερα του τμήματος Κεφαλαίου των Εφοριών.

Στην πράξη θα καταργηθεί η χειρόγραφη υποβολή δηλώσεων κάθε είδους φόρου μεταβίβασης, όπως είναι οι δηλώσεις φόρου γονικών παροχών, δωρεών και κληρονομιών. Οι δηλώσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά χωρίς την ανάγκη επίσκεψης των φορολογουμένων ή των συμβολαιογράφων στην εφορία.

Παράδειγμα

Ένας φορολογούμενος έχει αρχική ρυθμισμένη οφειλή 5.000 ευρώ. Εφόσον έχει ήδη αποπληρώσει τα 2.500 ευρώ, τότε το ακατάσχετο όριο θα αυξηθεί από τα 1.250 στα 2.000 ευρώ.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Λογαριασμοί ρεύματος: Όφελος 23% με τα μπλε...

Οι λογαριασμοί ρεύματος αναμένεται να επιβαρυνθούν τον Δεκέμβριο –...

Η Ελλάδα στηρίζει την άμεση επιβολή δασμών...

Η δήλωση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκου...

Λογαριασμοί ρεύματος: Όφελος 23% με τα μπλε...

Οι λογαριασμοί ρεύματος αναμένεται να επιβαρυνθούν τον Δεκέμβριο –...

Η Ελλάδα στηρίζει την άμεση επιβολή δασμών...

Η δήλωση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκου...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related