Αλίκη Βουγιουκλάκη: Όταν κινδύνευσε η ζωή της στα γυρίσματα ταινίας

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Όταν κινδύνευσε η ζωή της στα γυρίσματα ταινίας

Αρκετές κλασικές Ελληνικές ταινίες της χρυσής εποχής του Ελληνικού κινηματογράφου είναι συνδεδεμένες με γιορτές, επετείους ή συγκεκριμένες χρονικές περιόδους.

Σήμα κατατεθέν των «Φώτων» οπότε και συνήθως προβάλλεται εκείνη την ημέρα στην Ελληνική τηλεόραση η «Μανταλένα» της Αλίκης Βουγιουκλάκη εξαιτίας της σκηνής που ανήμερα των Θεοφανίων πέφτει στη Θάλασσα για να πιάσει τον Σταυρό.

Όταν κινδύνευσε η ζωή της Αλίκης Βουγιουκλάκη
Η ταινία γυρίστηκε στην Αντίπαρο το 1960 και σε αυτή κινδύνευσε η ζωή της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Στο γύρισμα μιας δύσκολης σκηνής η Βουγιουκλάκη τσακώνεται με τον Παπαμιχαήλ ενώ βρίσκονται πάνω στις βάρκες τους και βάσει του σεναρίου έπρεπε στο τέλος της σκηνής να καταλήξουν στο νερό της θάλασσας.

Η Αλίκη πέφτοντας χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού της και λιποθύμησε. Επικράτησε πανικός γιατί όλοι φοβήθηκαν ότι κάτι σοβαρό είχε πάθει η ηθοποιός.

Ευτυχώς ύστερα από λίγα λεπτά συνήλθε και η συγκεκριμένη σκηνή γυρίστηκε ξανά όμως μετά από πολλές μέρες, χωρίς να υπάρξει κάποιο άλλο απρόοπτο.

Πάντως όλη η ιστορία αλλά και η σκηνή του Σταυρού ήταν αληθινή.

Το σενάριο βασίστηκε στην πραγματική ζωή μιας γυναίκας του νησιού με το όνομα Μαρουσώ, που όταν πέθανε ο άνδρας της ανέλαβε να δουλέψει την βάρκα του για να μεγαλώσει τα παιδιά και τα αδέρφια της.

Τα σχόλια είναι κλειστά.