Νέα σκοτεινή θεωρία έρχεται να αλλάξει… όλα όσα ξέραμε για την ταινία «Ψάχνοντας το Nemo»

Μια σκοτεινή θεωρία του «Finding Nemo» εμφανίστηκε στο TikTok και… «καταστρέφει τα παιδικά χρόνια» των περισσοτέρων αφού την αποδίδει στα πέντε στάδια της κατάθλιψης!

Δεν είναι λίγοι αυτοί που μικροί λάτρεψαν την ταινία «Ψάχνοντας το Nemo» και πολλά παιδιά που μεγάλωσαν βλέποντας την ξανά και ξανά.

Είναι γνωστό ότι πολλές ταινίες των Disney και Pixar προσφέρουν πάντα ιδιαίτερες και συγκινητικές ιστορίες.

Είτε αυτές αφορούν τη σημασία των σχέσεων των ανθρώπων, είτε κάτι άλλο, πάντα περνάνε ένα σημαντικό μήνυμα για το κοινό και κυρίως στα μικρά παιδιά, στα οποία και απευθύνονται.

Ένα από τα καλύτερα μηνύματα ήρθε από τη θρυλική animated ταινία, «Ψάχνοντας τον Νέμο» (Finding Nemo), στην οποία ένας πατέρας πρέπει να αποδεχθεί ότι ο γιος του μεγαλώνει και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εξασφαλίσει την ασφάλειά του.

Ωστόσο… μια νέα θεωρία που ήρθε τώρα στη δημοσιότητα, λέει ότι το «Ψάχνοντας το Νέμο», μπορεί να είναι πιο σκοτεινό απ’ ό,τι νομίζαμε.

Η ιστορία της ταινίας

Στην αρχή του φιλμ, μια μεγάλη τραγωδία χτυπάει τον Marlin (πατέρα του Nemo), όταν ένα Barracuda (Σφύραινα) σκοτώνει τη γυναίκα του και σχεδόν όλα τα αυγά της.

Ο Marlin λίγο αργότερα βρίσκει ένα αυγό, το οποίο είχε περάσει απαρατήρητο από το μεγάλο ψάρι, το οποίο γέννησε τον Nemo. Κι ενώ η ταινία μάς δίνει ένα σκοτεινό συναίσθημα από την αρχή, μία νέα θεωρία πηγαίνει τα πράγματα σε πιο σκοτεινά μονοπάτια.

Η νέα θεωρία

Στη νέα αυτή θεωρία, την οποία επικαλείται μια χρήστης του TikTok αναφέρει πως η ταινία αντιπροσωπεύει στην πραγματικότητα τα πέντε στάδια της κατάθλιψης…

«Ο Nemo δεν υπάρχει στην πραγματικότητα. Άκουσέ με… Θυμάστε στην αρχή της ταινίας, που ο μπαρακούντα σκοτώνει όλη την οικογένεια; Όταν ο Μάρλιν ξυπνά, φαντάζεται ότι έχει μείνει μόνο ένα αυγό. Ονομάζει τον μόνο γιο του Νέμο. Το Nemo στα λατινικά μεταφράζεται σε ‘κανένας’» αναφέρεται στην εν λόγω ανάρτηση.

Δεν τελειώνει εκεί όμως. Όσο πάει γίνεται ακόμα πιο περίεργο. «Ο Νέμο δεν υπάρχει στην πραγματικότητα, ολόκληρη η ταινία είναι για τον Μάρλιν που περνάει από τα πέντε στάδια της θλίψης» συμπληρώνει.

Για το πρώτο στάδιο που είναι η άρνηση –λέει ότι «ο Μάρλιν δεν θέλει ο γιος του να πάει σχολείο γιατί δεν πιστεύει ότι είναι ασφαλές».

Ενώ το δεύτερο στάδιο, ο θυμός, σημειώνει ότι «εξοργίζεται με τον Νέμο όταν κάνει κάτι που δεν πρέπει». Για το τρίτο στάδιο, τη διαπραγμάτευση, εξηγεί ότι «συναλλάσσεται με έναν ξεχασμένο ταξιδιώτη για να προσπαθήσει να βρει τον γιο του».

Το τέταρτο στάδιο, η απόγνωση, είναι τότε που ο Μάρλιν «βλέπει τον Νέμο να φεύγει στην αποχέτευση», με το τελευταίο στάδιο να είναι η αποδοχή, με τον πατέρα να αφήνει τον Νέμο να κάνει ό,τι θέλει στη ζωή του.

Τα σχόλια είναι κλειστά.