Αλίκη Βουγιουκλάκη : Σπάνια φωτογραφία της με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ από το σπίτι τους

Αλίκη Βουγιουκλάκη : Σπάνια φωτογραφία της με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ από το σπίτι τους

Ήταν το μυθικό ζευγάρι του ελληνικού κινηματογράφου. Ο λόγος για την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, οι οποίοι έχουν αγαπηθεί όσο κανείς από το κοινό.

Η αείμνηστη εθνική σταρ και ο μάγκας των ταινιών της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, συνεχίζουν να συναρπάζουν ακόμη και σήμερα με τις άγνωστες λεπτομέρειες της ζωής τους, που έρχονται στη δημοσιότητα.

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης, έχει δημιουργήσει έναν προσωπικό λογαριασμό στο Instagram, μέσα από τον οποίο δημοσιεύει φωτογραφίες μεγάλων αστέρων του κινηματογράφου, της τότε εποχής.

Ανάρτησε μία φωτογραφία της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, από το σπίτι τους στην οδό Στησιχόρου, με ένα μακροσκελές κείμενο, μέσα από το οποίο μας εξιστορεί την ημέρα που βγήκε αυτή η φωτογραφία.

«Τον Ιανουάριο του ’67 η Αλίκη (κέντρο) με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ (κάτω αριστερά) ανοίγουν το ζεστό και φιλόξενο αρχοντικό τους στην Στησιχόρου, για να υποδεχθούν Ρώσους Καλλιτέχνες σε δεξίωση που παραθέτουν προς τιμήν τους, καθώς παρευρίσκονται στην Ελλάδα για την Εβδομάδα Σοβιετικού Κιν/φου, που ξεκινά στις 22 Ιανουαρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη».

«Μαζί με τους καλλιτέχνες, ανάμεσα στους καλεσμένους και ο Ρώσος πρεσβευτής με μέλη της Σοβιετικής Πρεσβείας, ο σκηνοθέτης Γιώργος Τζαβέλας (πάνω δεξιά), ο σκηνοθέτης Γιώργος Σκαλενάκης (κάτω κέντρο) και ο αδερφός της, Τάκης Βουγιουκλάκης (κάτω δεξιά).

Με τον Γιώργο Σκαλενάκη συνεργάζονται ένα χρόνο πριν με επιτυχία στις “Διπλοπεννιές” και εκείνη την χρονιά στο αγαπημένο “Αχ αυτή η γυναίκα μου”. Ο γνωστός σκηνοθέτης θα γνωρίσει εξίσου μεγάλη επιτυχία με το “Ντάμα Σπαθί”(1966) και το “Επιχείρηση Απόλλων”(1968) με την Έλενα Ναθαναήλ και το 1969 με “Το νησί της Αφροδίτης” στην μοναδική κιν/φική εμφάνιση της Κατίνας Παξινού.

Το βράδυ της δεξίωσης, όπου θα συζητηθούν πολλά και ενδιαφέροντα καλλιτεχνικά θέματα των δύο χωρών, η Αλίκη με μια υπέροχη μαύρη τουαλέτα προσπαθεί να τους ευχαριστήσει με κάθε τρόπο, καθώς υπήρξε και μια παροιμιώδης οικοδέσποινα.

Με την αγαπημένη της μαγείρισσα Θεώνη, ετοιμάζει ελληνικούς παραδοσιακούς μεζέδες που ενθουσιάζουν τους καλεσμένους – μια γυναίκα που θα ζήσει κοντά της για πολλά χρόνια και τις υπέροχες σπεσιαλιτέ της θα τις γευτούν πολλοί αγαπημένοι φίλοι και συνάδελφοί της.

Την περίοδο αυτή, το ζευγάρι, πιο ευτυχισμένο και αγαπημένο από ποτέ, θα γιορτάσει την δεύτερη επέτειο του γάμου του, πραγματοποιώντας μεγάλη επιτυχία και θεατρικά και κιν/φικά και μια τεράστια αγάπη από το κοινό που τους κατατάσσει στην πρώτη γραμμή της αγάπης και της προτίμησής του».

Τα σχόλια είναι κλειστά.