Αλμυρός : Που επιστρέφει τo λούνα παρκ του «τρόμου»

Αλμυρός : Που επιστρέφει τo λούνα παρκ του «τρόμου»

Ενα μήνα περίπου μετά την τραγωδία στο λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου, όπου μια 13χρονη εκτοξεύτηκε από παιχνίδι και βρήκε ακαριαίο θάνατο, το ίδιο λούνα παρκ επιστρέφει στη Λάρισα.

Το λούνα παρκ θα λειτουργήσει σε ένα από τα μεγαλύτερα παζάρια της περιοχής, που ξεκινά σήμερα, με τον δήμο να πραγματοποιεί εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλα τα παιχνίδια.

Όπως αναφέρει το onlarisa.gr ο δήμος τονίζει ότι δεν πρέπει να υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους Λαρισαίους , διότι τηρήθηκαν όλοι οι όροι βάσει της νομοθεσίας και επιπλέον προκειμένου να υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια γίνονται και περαιτέρω έλεγχοι ώστε να μην υπάρξει ούτε υποψία κινδύνου.

Ο τελευταίος έλεγχος θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας καθώς ξεκινάει το παζάρι και αν όλα είναι σωστά, τότε θα δοθεί και η άδεια λειτουργίας.

Διαβάστε επίσης: Tραγωδίες σε λούνα παρκ: Ο Αλμυρός, το Ελληνικό και άλλες συγκλονιστικές ιστορίες

Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του στο in.gr, o απερχόμενος πλέον δήμαρχο Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, είχε επισημάνει ότι οι πιστοποιήσεις καταλληλότητας των παιχνιδιών «είναι ζήτημα της επιθεώρησης εργασίας», υπογραμμίζοντας ότι από την πλευρά του Δήμου είχαν γίνει όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

«Υπάρχει αυτή τη στιγμή η άδεια που εκδόθηκε για τη λειτουργία του λούνα παρκ, η οποία περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται» δηλώνει, για να προσθέσει ότι πληρούνταν όλες οι προϋποθέσεις. «Υπάρχει η έγκριση από μηχανικό και ηλεκτρολόγο για τη σωστή λειτουργία και την ασφάλεια των μηχανημάτων».

Σύμφωνα με τον ίδιο «το γεγονός ότι δεν συνέβη αντίστοιχο περιστατικό τόσα χρόνια ίσως να αποτέλεσε αντικείμενο εφησυχασμού» συμπληρώνοντας παράλληλα πως οι υπηρεσίες του Δήμου δεν είναι αρμόδιες για να κάνουν ελέγχους στο λούνα παρκ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.