Ανακοίνωση Δήμου Χανίων για την κοπή και την απομάκρυνση κλαδιών, που εμποδίζουν την κυκλοφορία

Ημερομηνία:

Ο Δήμος Χανίων ενημερώνει τους ιδιοκτήτες νομείς ή κατόχους ακινήτων ότι υποχρεούνται οι ίδιοι να προβούν άμεσα στην κοπή των κλαδιών, θάμνων, δένδρων, που λόγω μεγέθους, κλίσης, κατάστασης, κλπ. εξέχουν από τις παρόδιες ιδιοκτησίες τους (ιδιωτικά οικόπεδα και κτήματα) κατά μήκος του υφιστάμενου δημοτικού οδικού δικτύου, τα οποία εμποδίζουν την ελεύθερη κίνηση οχημάτων επί των οδών, την ασφαλή κυκλοφορία των πεζών, όπου υφίστανται πεζοδρόμια, καθώς και τη διέλευση οχημάτων (πυροσβεστικών, κλπ.).

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης και μετά την πάροδο εύλογης προθεσμίας από τη δημοσίευση του παρόντος ο Δήμος Χανίων και χωρίς άλλη ειδοποίηση και αποζημίωση για τυχόν βλάβες, θα προχωρήσει στις απαιτούμενες εργασίες κοπής κλαδιών, που εμποδίζουν την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 209 Π.Κ. και δύναται να καταλογίσει τη δαπάνη κοπής και απομάκρυνσης των κλαδιών σε βάρος των ιδιοκτητών.

Επισημαίνεται ότι η παρεμπόδιση της κυκλοφορίας οχημάτων από δέντρα εντός ιδιόκτητων οικοπέδων, των οποίων τα κλαδιά εισέρχονται στο εύρος δρόμων και διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών, αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται κατά το άρθρο 290 του Ποινικού Κώδικα “Διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών”, ακόμα και όταν τελείται από αμέλεια.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά : Εκδήλωση για την Ειρήνη στο...

Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, η Επιτροπή Ειρήνης...

Χανιά:Συμμετοχή του Δημάρχου Καντάνου-Σελίνου στις Εκδηλώσεις Τιμής...

Ο Δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου κ. Αντώνιος Περράκης συμμετείχε στις Εκδηλώσεις...

Χανιά : Εκδήλωση για την Ειρήνη στο...

Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, η Επιτροπή Ειρήνης...

Χανιά:Συμμετοχή του Δημάρχου Καντάνου-Σελίνου στις Εκδηλώσεις Τιμής...

Ο Δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου κ. Αντώνιος Περράκης συμμετείχε στις Εκδηλώσεις...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μονή Σινά: Ξεκινά διαδικασίες για τη διαδοχή του ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός

Η κίνησή του παρακάμπτει τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων που τον...