Ανακοίνωση του ΟΣΟΚΕΘΕΑ για απειλή σε εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ

Την Τετάρτη 6/12, αντιληφθήκαμε ότι έλειπαν από την ιστοσελίδα και τα κοινωνικά δίκτυα του ΚΕΘΕΑ οι αναρτήσεις σχετικά με το ψήφισμα της ΟΣΟΚΕΘΕΑ, τη διοργάνωση του Ανοιχτού Συνεδρίου για την Αντιμετώπιση της Εξάρτησης στην Ελλάδα, καθώς και το υπόμνημα του Συμβουλίου Θεραπευτικών Προγραμμάτων και Τομέων του ΚΕΘΕΑ, προς τον Υπουργό Υγείας.
Αργότερα, πληροφορηθήκαμε ότι αυτό οφειλόταν σε απειλητική παρέμβαση του, διορισμένου από την παρούσα Κυβέρνηση, Προέδρου του ΚΕΘΕΑ.
Είμαστε απόλυτα βέβαιοι, ότι πίσω από αυτήν την ενέργεια κρύβεται η σπασμωδική κίνηση άμυνας της Κυβέρνησης, που άρχισε να αντιλαμβάνεται το τεράστιο κύμα αντίδρασης, που κλιμακώνεται ενάντια στο νέο Σχέδιο Νόμου για την Ψυχική Υγεία και την Απεξάρτηση.
Μετά την κατάργηση του Αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ το 2019, παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης ότι δεν θα άλλαζε την εσωτερική λειτουργία του ΚΕΘΕΑ, ήταν αναμενόμενο να γίνει κάποια στιγμή μια διατεταγμένη σοβαρή παρέμβαση.
Η απειλή όμως σε εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ, πέρα από παράνομη και καταχρηστική, καταλύει κάθε έννοια Δημοκρατίας και μοιάζει να έχει βγεί απ τις πιο σκοτεινές σελίδες του βιβλίου της Ελληνικής Ιστορίας.
Εμείς, η Ομοσπονδία των Συλλόγων Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ, εκπροσωπόντας τους 13 Συλλόγους της Χώρας, δεν ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές και πρακτικές. Ακόμα περισσότερο, όταν απευθύνονται στους εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ, τους οποίους εμπιστευόμαστε, έπειτα από τη γνώση και τις μακρόχρονες προσωπικές μας εμπειρίες από τον ανθρώπινο αλλά και σταθερά αξιόπιστο τρόπο λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ.
Κι εμείς έχουμε τη δύναμη και την επιμονή να αντισταθούμε και να υπερασπιστούμε τους ανθρώπους που νιώθουμε οικογένειά μας.

Το ΔΣ της ΟΣΟΚΕΘΕΑ