Αννα Ευθυμίου: Ποια είναι η βουλευτής της ΝΔ που μπήκε στο στόχαστρο για «δουλειές» με το δημόσιο

Στο βιογραφικό της Αννας Ευθυμίου αναφέρεται η πολιτική της διαδρομή, από τη ΔΑΠ ΝΔΦΚ, την ΟΝΝΕΔ και τη ΝΔ. Τώρα μπαίνει στο στόχαστρο του Πολάκη, μετά τον Πάτση και τον Χειμάρα
Με καταγωγή από τα Γρεβενά και σπουδές στο τμήμα Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η Αννα Ευθυμίου εξελέγη βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία.

Η ίδια από το 2004 ασκεί το επάγγελμα της μάχιμης δικηγορίας στη Θεσσαλονίκη, ενώ στο βιογραφικό της αναφέρεται η πολιτική της διαδρομή, από τη ΔΑΠ ΝΔΦΚ, την ΟΝΝΕΔ και τη ΝΔ.

Το όνομά της ήρθε στο προσκήνιο τις τελευταίες μέρες καθώς η ίδια φέρεται να έχει έμμισθη σχέση με τον ΕΦΚΑ για ίδιον όφελος. Την καταγγελία έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του στα social media τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πώς το συνολικό ποσό που εισέπραξε από τις συμβάσεις ξεπερνά τα 100.000 ευρώ.

Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες θα είναι το τρίτο γαλάζιο στέλεχος μετά τους Πάτση και Χειμάρα που παραβίασαν το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτών και Δημοσίου.

Ποια είναι η Αννα Ευθυμίου
Η Αννα Ευθυμίου γεννήθηκε στα Γρεβενά και από το 1990 ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Ο πατέρας της, Ταξιάρχης, είναι καθηγητής φιλόλογος και κατάγεται από τον Πύργο Ιθώμης Καρδίτσας. Η μητέρα της, Ελένη, είναι δημόσιος υπάλληλος και κατάγεται από το Σπήλαιο Γρεβενών. Η ίδια έχει έναν αδελφό, τον Γιώργος που είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών και συνιδρυτής της νεοφυούς εταιρείας Infoscope Hellas.

Παντρεύτηκε στη Φολέγανδρο με τον Γιώργο Μάνο, Ηλεκτρονικό Μηχανικό και Μηχανικό Υπολογιστών και έχουν δύο παιδία, ένα γιο και μία κόρη.

Από την άνοιξη του 2004 ασκεί τη δικηγορία στη Θεσσαλονίκη, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2005 έως τον Ιούνιο του 2009 εργάστηκε προσφέροντας τις υπηρεσίες της οικειοθελώς ως δικηγόρος και στο γραφείο νομικής στήριξης των εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Από το έτος 2008 διατηρεί δικηγορικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη με ιδιαίτερη ενασχόληση σε θέματα Διοικητικού, Εργατικού και Αστικού Δικαίου.

Από τον Ιανουάριο του 2007 έως το Σεπτέμβριο του 2010 προσέφερε παράλληλα τις υπηρεσίες της από τη θέση της εντεταλμένης συμβούλου σε θέματα νεολαίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Από τον Ιανουάριο του 2011 έως και τον Αύγουστο του 2014 διετέλεσε Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης με την παράταξη «Ομάδα Δημιουργίας».

Στις εθνικές εκλογές του 2012 τοποθετήθηκε στη θέση της εκπροσώπου της ΝΔ. στα ΜΜΕ Β. Ελλάδος.

Στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015 συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. ως υποψήφια βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης και έλαβς 11.491 ψήφους.

Στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. ως υποψήφια βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης με το σύστημα της λίστας στην 8η θέση.

Στις εκλογές του 2019, εκλέχθηκε βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ με 14.928 ψήφους που της έδωσαν την 6η θέση.

Τι απαντά η ίδια
Η ίδια αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες η οποία μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε: «Δεν έχω καμία σύμβαση με το Δημόσιο, ούτε μετέχω σε καμία εταιρία του Δημοσίου με καμία ιδιότητα. Η σχέση μου με τον ΕΦΚΑ χρονολογείται από το 2008 ως σχέση εντολής και χειρίζομαι υποθέσεις κατ΄ αποκοπήν και πλήρως κοστολογημένες, χωρίς κανένα περιθώριο κέρδους».

Εξήγησε δε πως, πρόκειται για παλιές υποθέσεις που της ανατέθηκαν πρωτοδίκως, πριν καν εκλεγεί βουλευτής και ολοκληρώθηκαν σε δεύτερο βαθμό.

Τα εισοδήματα της δε, όπως υπογραμμίζει, βαίνουν μειούμενα κάθε χρόνο γιατί κλείνει τις υποθέσεις της. Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1, σκοπεύει να παραθέσει όσα αναφέρει με κάθε λεπτομέρεια.

Τα σχόλια είναι κλειστά.