Η πρώτη δήλωση της Πόπης Τσαπανίδου ως εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Πόπη Τσαπανίδου: Απάντηση στην Μενδώνη - Εύλογες οι ανησυχίες Τσίπρα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Η πρώτη δήλωση της Πόπης Τσαπανίδου ως εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Στην πρώτη της δήλωση, ως εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, η Πόπη Τσαπανίδου απάντα για το θέμα των Γλυπτών στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Όπως αναφέρει η Πόπη Τσαπανίδου, «η επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα, είναι μια υπόθεση που ενώνει όλους τους Έλληνες, πάνω από κομματικές ταμπέλες. Ο αγώνας για την επίτευξη αυτού του στόχου, είναι εθνικός και διαρκεί δεκαετίες».

Παράλληλα, εξηγεί ότι οι ανησυχίες του Αλέξη Τσίπρα είναι εύλογες, μετά από σειρά δημοσιευμάτων στον Βρετανικό Τύπο που μιλούν για δανεισμό και ανταλλαγή γλυπτών αλλά και ελληνικών που κάνουν λόγο για υβριδική λύση.

Η κυβέρνηση, επισημαίνει η κ. Τσαπανίδου, οφείλει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τι σημαίνει και τι συνιστά υβριδική λύση και να ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Επιτιθέμενη στην κ. Μενδώνη, σχολιάζει ότι επιχειρεί με αιχμές να μετατρέψει ένα τόσο κρίσιμο θέμα, σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης, «ας μην ξεχνά ότι το 2018 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε ο δρόμος για τη μετέπειτα θετική απόφαση της UNESCO, με την υιοθέτηση σύστασης που αναγνώριζε ρητά την ηθική, πολιτιστική και νομική διάσταση της επανένωσης των γλυπτών», σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Η επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα, είναι μια υπόθεση που ενώνει όλους τους Έλληνες, πάνω από κομματικές ταμπέλες», αναφέρει η κ. Τσαπανίδου

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα, είναι μια υπόθεση που ενώνει όλους τους Έλληνες, πάνω από κομματικές ταμπέλες. Ο αγώνας για την επίτευξη αυτού του στόχου, είναι εθνικός και διαρκεί δεκαετίες.

Οι ανησυχίες του αρχηγού της αντιπολίτευσης, είναι εύλογες, καθώς προκύπτουν μετά από σειρά δημοσιευμάτων στον βρετανικό Τύπο που μιλάνε για δανεισμό και ανταλλαγή των γλυπτών, αλλά και δημοσιευμάτων στον ελληνικό Τύπο που κάνουν λόγο για υβριδική λύση.

Η κυβέρνηση, λοιπόν, οφείλει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τι σημαίνει και τι συνιστά υβριδική λύση και να ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Η υπουργός Πολιτισμού, κ. Μενδώνη, η οποία επιχειρεί με αιχμές να μετατρέψει ένα τόσο κρίσιμο θέμα, σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης, ας μην ξεχνά ότι το 2018 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε ο δρόμος για τη μετέπειτα θετική απόφαση της UNESCO, με την υιοθέτηση σύστασης που αναγνώριζε ρητά την ηθική, πολιτιστική και νομική διάσταση της επανένωσης των γλυπτών.

Τα γλυπτά του Παρθενώνα, είναι εθνικής αλλά και οικουμενικής σημασίας υπόθεση. Μέχρι σήμερα καμιά κυβέρνηση δεν την εργαλειοποίησε, δεν προσπάθησε να αποκομίσει πρόσκαιρα μικροπολιτικά οφέλη μιας προεκλογικής επικοινωνίας, Ας μην υποπέσει σ’ αυτό το ατόπημα η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σημειώνεται ότι η κ. Τσαπανίδου, τις προηγούμενες μέρες αντιμετώπισε μια σύντομη περιπέτεια με την υγεία της. Χρειάστηκε να νοσηλευτεί για λίγες μέρες εξαιτίας ενος κρυολογήματος, ωστόσο πλέον έχει αναρρώσει πλήρως και ανέλαβε τα καθήκοντα της ως Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.