Απίστευτη κλοπή στο Ηράκλειο: Ο τοίχος «έκρυβε» ένα… μυστικό – Πήραν τις οικονομίες μιας ζωής από ηλικιωμένο

Μια απίστευτη κλοπή και μία ακόμα πιο εντυπωσιακή εξιχνίαση από αστυνομικούς του τμήματος Αρχανών Αστερουσίων σημειώθηκαν πριν λίγα 24ωρα σε χωριό του νομού Ηρακλείου!

Ηλικιωμένος κάτοικος είχε κρύψει τις οικονομίες μίας ζωής στον τοίχο του σπιτιού του στον οποίο είχε ανοίξει μία τρύπα μέσα στην οποία είχε βάλει ένα κουτί με 20 χιλιάδες ευρώ. Τα χρήματα αυτά τα συγκέντρωνε για μια ώρα ανάγκης. Κάποια στιγμή ο ηλικιωμένος αποφάσισε να κάνει ανακαίνιση στο σπίτι του, να ρίξει τοίχους σε κάποια δωμάτια και να διαμορφώσει το χώρο όπου διαμένει. Ζήτησε από τους εργάτες να γίνουν αλλαγές αλλά να μην πειράξουν τον τοίχο με το «θησαυρό», χωρίς φυσικά να τους πει το λόγο.

Αυτοί όμως, άγνωστο πώς, κατάφεραν να βρουν ότι ο τοίχος κρύβει ένα … μυστικό. Άνοιξαν μια οπή, βρήκαν το κουτί και το πήραν μαζί τους χωρίς ο συνταξιούχος Ηρακλειώτης να καταλάβει το παραμικρό. Πριν λίγες ημέρες ο ηλικιωμένος χρειάστηκε τα χρήματα. Έριξε τον τοίχο, αλλά το κουτί είχε κάνει «φτερά». Με δάκρια στα μάτια πήγε στο Α.Τ Αστερουσίων για να καταγγείλει την κλοπή.

Αμέσως ξεκίνησε μία μεγάλη έρευνα στη διάρκεια της οποίας κλήθηκαν όλα τα μέλη του συνεργείου που πήραν μέρος στις εργασίες. Ο ηλικιωμένος, κι αυτό ήταν το «κλειδί» της υπόθεσης είπε στους αστυνομικούς ότι είχε τοποθετήσει τα χρήματα πριν από μία δεκαετία. Η έρευνα των αστυνομικών δεν σταμάτησε μόνο στους υπόπτους αλλά έγινε και μια προσπάθεια να συλλεχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία.

Έτσι λοιπόν ενημερώθηκαν από τραπεζικά στελέχη και από ανθρώπους με … οικονομικές γνώσεις ότι τα χαρτονομίσματα πριν από μια δεκαετία έχουν αλλαγές σε σχέση με όσα έχουν «κοπεί» τα τελευταία χρόνια. Από αυτό το σημείο και μετά ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Σε έρευνα που έγινε σε ένα μέλος του συνεργείου βρέθηκε ένα από τα παλιά χαρτονομίσματα. Δεν μπορούσε να εξηγήσει πώς είχε στην κατοχή του ένα χαρτονόμισμα «παλιάς κοπής». Από την προανάκριση βρέθηκε και ο δεύτερος δράστης , έχοντας κι αυτός χαρτονομίσματα των 50 ευρώ που ανήκαν στον ηλικιωμένο. Πρόκειται για δύο Αλβανούς, οι οποίοι μένουν σε κοντινά χωριά της περιοχής

Το σημαντικό είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων βρέθηκε στο σπίτι των δραστών μετά από έρευνα που έγινε και επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη τους, ο οποίος με δάκρυα στα μάτια, όπως μας είπε συγγενικό του πρόσωπο που μίλησε στο Creta24, ευχαρίστησε τους αστυνομικούς του Α.Τ Αστερουσίων!https://creta24.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.