Ηράκλειο:Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για την κλοπή στο σπίτι του ηλικιωμένου

Εξιχνιάστηκε, υπόθεση κλοπής που διαπράχθηκε σε οικία, στο Ηράκλειο.
Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών
Αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκε χθές 09.10.2021, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστερουσίων, υπόθεση κλοπής πού διαπράχθηκε σε οικία σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών κατηγορούμενων για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.

Ειδικότερα, από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι δύο αλλοδαποί, κατά το χρονικό διάστημα από την 14.09.2021 έως την 04.10.2021 και κατά την διάρκεια εργασιών ανακαίνισης σε οικία αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ.

Ακολούθησαν έρευνες από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας στις οικίες των αλλοδαπών κατά τα διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά,
• το χρηματικό ποσό των 13.430 ευρώ ως μέρος του αφαιρεθέντος από τους δράστες ποσού,
• Μία ηλεκτρονική συσκευή (τηλεόραση) και είδη ένδυσης και υπόδησης αξίας 500 ευρώ ,τα οποία όπως προέκυψε από την προανάκριση είχαν αγορασθεί από τον ένα εκ των δύο δραστών, με τμήμα των αφαιρεθέντων χρημάτων.

Επιπλέον ο ένας εκ των δύο αλλοδαπών συνελήφθη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών, ενώ το κατασχεθέν χρηματικό ποσό αποδόθηκε στον παθόντα.
Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων

Τα σχόλια είναι κλειστά.