Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: Σφοδρές αντιδράσεις για το μειωμένο ωράριο λειτουργίας

Ημερομηνία:

Έντονες αντιδράσεις τόσο στον εμπορικό κόσμο όσο και στους επαγγελματίες του τουρισμού, έχει προκαλέσει το μειωμένο ωράριο λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου με τα προβλήματα που προκαλούνται να είναι πολλά και σοβαρά.

Η διοίκηση πήρε την απόφαση οι πύλες του Μουσείου να ανοίγουν στις 8:30 το πρωί και να κλείνουν στις 15.30 το μεσημέρι για τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη έως Παρασκευή ενώ θα λειτουργεί από τις 10:00 το πρωί μέχρι και τις 17:00 το απόγευμα μόνο την Τρίτη. Το πρόγραμμα αυτό, όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα του μουσείου, θα ισχύει μέχρι και τις 30 Απριλίου.

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου, Ιωκείμ Γρυσπολάκης, αποφασίστηκε ότι μετά την πρόσληψη των νέων αρχαιοφυλάκων, όποτε και αν αυτές γίνουν, το ωράριο λειτουργίας θα αλλάξει και πάλι και θα είναι μειωμένο ακόμα περισσότερο κατά μισή ώρα.

Συγκεκριμένα τις ημέρες Δευτέρα – Τρίτη – Παρασκευή και Σάββατο το Μουσείο θα λειτουργεί από τις 8:00 το πρωί μέχρι και τις 15.00 το μεσημέρι, την Τετάρτη από τις 13.30 έως τις 21.30 το βράδυ και μόνο τις ημέρες Πέμπτη και Κυριακή θα λειτουργεί από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 20.00 το βράδυ.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, η γενική γραμματέας του Σωματείου Ξεναγών Κρήτης – Σαντορίνης, Κατερίνα Γιακουμάκη, δήλωσε ότι τα προβλήματα που προκαλούνται από τις λίγες ώρες που λειτουργεί το μουσείο είναι σοβαρά καθώς αυτό δεν βοηθάει στον προγραμματισμό όλων των επισκέψεων. Ακόμα, όπως είπε, υπάρχουν και περιπτώσεις ακύρωσης επισκέψεων στο μουσείο οι οποίες αντικαθίστανται με επισκέψεις σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους.

“Θα αλλάξουν πολλά στον προγραμματισμό εάν δεν επιμηκυνθεί το ωράριο” δήλωσε η κ. Γιακουμάκη η οποία συμπλήρωσε ότι αυτήν την περίοδο ο δεύτερος όροφος του Μουσείου παραμένει κλειστός ελλείψει προσωπικού από τον περασμένο Νοέμβριο.

Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έχει λάβει, το ωράριο λειτουργίας δεν πρόκειται να αλλάξει τουλάχιστον για τις πρώτες 15 ημέρες του Μαΐου.

Οι αντιδράσεις γενικεύονται και όπως λένε όλοι όσοι εμπλέκονται με την επιχειρηματικότητα στο κέντρο του Ηρακλείου και τον τουρισμό, όλο αυτό φέρνει μείωση των εσόδων τόσο για το Αρχαιολογικό Μουσείο που είναι το δεύτερο σε επισκεψιμότητα στη χώρα όσο και για τους επιχειρηματίας της πόλης ενώ την ίδια ώρα η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω είναι άκρως αρνητική.ekriti.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η ημέρα του...

Ο Κώδικας της Γόρτυνας ως πηγή έμπνευσης για τη...

Ηράκλειο:Το Παγκρήτιο Στάδιο έτοιμο να υποδεχθεί τον...

Το Παγκρήτιο Στάδιο, έχοντας μια μακρά και επιτυχημένη παράδοση...

Ηράκλειο:Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η ημέρα του...

Ο Κώδικας της Γόρτυνας ως πηγή έμπνευσης για τη...

Ηράκλειο:Το Παγκρήτιο Στάδιο έτοιμο να υποδεχθεί τον...

Το Παγκρήτιο Στάδιο, έχοντας μια μακρά και επιτυχημένη παράδοση...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 121 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε τον Σεπτέμβριο

Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το...

Εορτολόγιο 9 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Πρεμιέρα της Μουσικοθεατρικής Παράστασης ΄΄Στης ψυχής το καπηλειό΄΄ στο Θεάτρο Σοφούλη

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ "ΣΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟ ΚΑΠΗΛΕΙΟ" 2ος χρόνος επιτυχίας Πρεμιέρα Τετάρτη...

Χωρίς τέλος οι καταστροφές στον Μυλοπόταμο: Μία εβδομάδα μετά τη θεομηνία αποκαλύπτονται συνεχώς νέες ζημιές!

Κατεστραμμένοι δρόμοι, γέφυρες και γεωτρήσεις, αχρηστευμένοι βιολογικοί, και αποκλεισμένα...