«Ατακτη υποχώρηση» για Cosco – Έκανε δεκτά τα περισσότερα αιτήματα των λιμενεργατών

Ημερομηνία:

Σε άτακτη υποχώρηση υποχρεώθηκε η Cosco υπό την πίεση των εργαζομένων και αναγκάστηκε να κάνει δεκτά τα περισσότερα αιτήματά τους.

Ειδικότερα η Cosco έκανε δεκτή την εφαρμογή βάρδιας πέντε ατόμων, την επιτροπή υγιεινής και ασφαλείας ενώ καταργεί και την κόντρα βάρδια.

Τα νέα ανακοίνωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της ΣΕΠ Μάρκος Μπεκρης στους εργαζόμενους συναδέλφους του στη συγκέντρωση στο Πασαλιμάνι.

Λεπτομέρειες της συμφωνίας θα γίνουν γνωστές αύριο, ενώ σε κάθε περίπτωση φαίνεται να απομακρύνεται η περίπτωση της απεργίας.

Νωρίτερα οι εργαζόμενοι είχαν φροντίσει να στείλουν μήνυμα προς καθε κατεύθυνση διαψεύδοντας ότι υπάρχει συμφωνία στα τέσσερα από τα πέντε αιτήματα τους.

Αυτό που υπάρχει, όπως δήλωσε στον ΟΤ ο πρόεδρος της ΕΝΕΔΕΠ Μάρκος Μπεκρής είναι μια κατ’ αρχήν αποδοχή για την επιτροπή ασφαλείας αλλά ζητάμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις και υλοποίηση και των υπολοίπων αιτημάτων καθώς και αυτά εμπίπτουν τη παγίωση ενός καθεστώτος ασφάλειας για τους εργαζόμενους.

Στο μεταξύ όλη την ημέρα ήταν σε εξέλιξη ζυμώσεις με στόχο την αποφυγή της απεργιακής κινητοποίησης και της διαμόρφωσης ενός πλαισίου συμφωνίας.

Ο ΟΤ επικοινωνησε το απόγευμα με τον Υπουργό Ναυτιλιας Γιάννη Πλακιωτάκη ο οποιος άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να βρεθεί λύση.

Οι εργαζόμενοι ζητούσαν

-Να διαλευκανθεί η υπόθεση του δυστυχήματος του Δημήτρη

-Να δημιουργηθεί επιτροπή υγιεινής κι ασφάλειας

-Να, σταματήσουν οι κόντρα βάρδιες και τα 12ωρα

-Να μετατραπεί η πόστα σε 6αρα

-Να υπογραφεί ΣΣΕ που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Καύσιμα: Εντός της εβδομάδας οι αυξήσεις σε...

O πρόεδρος του Συνδέσμου Πωλητών Πετρελαιοειδών Ηρακλείου, Λυκούργος Σαμόλης...

Τα ντοκουμέντα της απόφασης για τη Μονή...

Το δικαστικό έγγραφο του Εφετείου της Ισμαηλίας που έκρινε...

Καύσιμα: Εντός της εβδομάδας οι αυξήσεις σε...

O πρόεδρος του Συνδέσμου Πωλητών Πετρελαιοειδών Ηρακλείου, Λυκούργος Σαμόλης...

Τα ντοκουμέντα της απόφασης για τη Μονή...

Το δικαστικό έγγραφο του Εφετείου της Ισμαηλίας που έκρινε...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στο νοσοκομείο σε κατάσταση οξείας μέθης μια 14χρονη

Στο νοσοκομείο σε κατάσταση οξείας μέθης μεταφέρθηκε το βράδυ...

Καύσιμα: Εντός της εβδομάδας οι αυξήσεις σε πετρέλαιο και βενζίνη λόγω Μέσης Ανατολής

O πρόεδρος του Συνδέσμου Πωλητών Πετρελαιοειδών Ηρακλείου, Λυκούργος Σαμόλης...

Ο Νετανιάχου καλεί τους κατοίκους της Τεχεράνης να την εγκαταλείψουν

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κάλεσε τους κατοίκους της ιρανικής πρωτεύουσας...