Χανιά:“Ανάγκη άμεσης παρέμβασης για την άρση επικινδυνότητας κατακόρυφου βράχου στη Δ.Ε. Πλατανιά”

Ημερομηνία:

O Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, επανήλθε με το υπ. αρ.πρ. 12678/25-8-2023 έγγραφο του, αφού επανειλημμένα είχε αποστείλει το προηγούμενο χρονικό διάστημα ανάλογα έγγραφα-αιτήματα προς τους αρμόδιους Υπουργούς, Υφυπουργούς και τους Βουλευτές Χανίων, με κοινοποίηση στην Περιφέρεια Κρήτης και στις αρμόδιες διευθύνσεις και υπηρεσίες, με το οποίο ενημερώνει την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων προκειμένου να αρθεί η επικινδυνότητα από κατακόρυφο βράχο στην περιοχή του Άνω Πλατανιά στον οικισμό Πλατανιά του Δήμου μας, κατόπιν μάλιστα αποκόλλησης τμήματος του βραχώδους πρανούς που είχε καταπέσει το προηγούμενο διάστημα, ευτυχώς χωρίς θύματα.
Το προτεινόμενο έργο αφορά στην προστασία των κτηρίων και της δημοτικής οδού στα κατάντη του υψηλού βραχώδους πρανούς από βραχοπτώσεις, σε ένα απότομης κλίσης φυσικό υψηλό βραχώδες πρανές στον οικισμό του Πλατανιά, στο οποίο περιοδικά εκδηλώνονται βραχοπτώσεις, από τις οποίες προκύπτουν κίνδυνοι για τη δημοτική οδό (πεζοί-οχήματα) και για τα κτήρια (κατοικίες και τουριστικά καταλύματα) στα κατάντη του πρανούς. Οι παρεμβάσεις που προτείνονται βασίζονται σε μελέτη η οποία έχει εκπονηθεί από το Νοέμβριο του έτους 2022 μετά από σχετική ανάθεση από τον Δήμο ο οποίος ζητά την αρωγή του αρμόδιου Υπουργείου στη χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου.
Δεδομένου ότι πρόσφατα στην ευρύτερη περιοχή σημειώθηκε ισχυρή σεισμική δόνηση, κατά την διάρκεια της οποίας κατέπεσε βράχος στο φαράγγι της Σαμαριάς με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά και να ακρωτηριαστεί διερχόμενος περιπατητής αναδεικνύεται η επιτακτική ανάγκη χρηματοδότησης για την εκτέλεση του έργου όπως αναφέρεται στην μελέτη.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Λαγάνα – γίγας 70 κιλών στα Χανιά:...

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η λαγάνα έχει...

Χανιά:Συνελήφθησαν δύο άτομα κατηγορούμενοι για παραβάσεις...

Συνελήφθησαν -2- ημεδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις νομοθεσίας περί...

Λαγάνα – γίγας 70 κιλών στα Χανιά:...

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η λαγάνα έχει...

Χανιά:Συνελήφθησαν δύο άτομα κατηγορούμενοι για παραβάσεις...

Συνελήφθησαν -2- ημεδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις νομοθεσίας περί...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Λαγάνα – γίγας 70 κιλών στα Χανιά: Ξεπερνά τα 4 μέτρα

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η λαγάνα έχει...

Ρέθυμνο: 33 περιστατικά μέθης στο Νοσοκομείο μετά το Καρναβάλι

Με ιστορικά χαμηλό ποσοστό ολοκληρώθηκαν οι φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις...

Ελαιόλαδο: Σε φάση προσαρμογής η παγκόσμια αγορά

Τι δείχνουν τα στοιχεία Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2026 για...