Χανιά : Άρθρο του Γεωργίου Κουκουβιτάκη για τον Δήμο Χανίων

ΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥ

Συμπληρώθηκαν ήδη έξι μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής και νιώθω πως ήρθε η ώρα να απευθυνθώ στους πολίτες των Χανίων που εμπιστεύθηκαν τόσο εμένα όσο και τους υπόλοιπους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους. Αιτία για να το κάνω αυτό είναι η σχεδόν δραματική κατάσταση που επικρατεί στα δημοτικά συμβούλια του Δήμου μας.

Μέχρι σήμερα το εκλεγμένο από το λαό των Χανίων δημοτικό συμβούλιο δεν έχει παράξει ουσιαστικό έργο. Ο περισσότερος χρόνος ξοδεύεται άσκοπα σε διαφωνίες και συγκρούσεις και αναλώνεται σε ανούσιες συζητήσεις που δεν καταλήγουν σε αποτελέσματα. Με κύρια και προφανή ευθύνη του κ. Δημάρχου και του κ. Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου καταστρατηγείται κατάφωρα τόσο ο κανονισμός λειτουργίας όσο και ο σκοπός του δημοτικού συμβουλίου με πολύωρες εξαντλητικές συνεδριάσεις που καταλήγουν να τελειώνουν τις πρώτες πρωινές ώρες και με αποτέλεσμα ανύπαρκτο.

Ως δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος από τους Χανιώτες νιώθω βαθιά μέσα μου την ευθύνη να υπηρετώ τα συμφέροντα αυτών και μόνο. Η ομαλή και παραγωγική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ο κυριότερος τρόπος να πραγματοποιηθεί ο σκοπός αυτός και πιστεύω ότι η πλειοψηφία των εκλεγμένων συναδέλφων Δημοτικών Συμβούλων, από όποια παράταξη κι αν προέρχονται, επιθυμεί το ίδιο, δηλαδή την προαγωγή των συμφερόντων των ανθρώπων που μας εμπιστεύτηκαν μέσω της εποικοδομητικής διεξαγωγής των δημοτικών συμβουλίων.

Ο κ. Δήμαρχος οφείλει να σεβαστεί το αξίωμα που του δόθηκε από τους πολίτες του Δήμου μας και να συνεργαστεί αρμονικά με όλες τις παρατάξεις για το καλό της πόλης μας. Διαμάχες και συγκρούσεις δεν χωρούν στα δημοτικά συμβούλια, μόνο προκαλούν έριδες και αδιέξοδα με αποτέλεσμα να παραβλέπονται τα πραγματικά προβλήματα και ο θεσμός να χάνει την αξία του. Εξάλλου ας μην ξεχνά ο κ. Δήμαρχος ότι δεν κατέχει τη πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, επομένως επιβάλλεται η αποφυγή διαπληκτισμών και η συνεργασία όλων των παρατάξεων που συμμετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο. Η αλαζονεία και η υπεροψία είναι χαρακτηριστικά που μόνο βλάπτουν.

Προσωπικά, σε συνεργασία και με τους υπόλοιπους συμβούλους, θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για την άσκηση ομαλής, αξιόπιστης και ρεαλιστικής πολιτικής υπηρετώντας πάντα το συμφέρον της πόλης μας και των δημοτών της. Ελπίζω όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου να καταβάλλουν την ίδια προσπάθεια και να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα, κατανοώντας ότι τα ζητήματα είναι πολλά και σύνθετα, οι πρώην περιαστικοί δήμοι έχουν εγκαταλειφθεί πλήρως και τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται συνεχώς. Σκοπός όλων μας είναι η εξεύρεση άμεσων λύσεων και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των Χανιωτών. Όλα τα υπόλοιπα εξυπηρετούν ανάγκες προβολής και μόνο και δεν έχουν καμία θέση στα δημοτικά συμβούλια του Δήμου μας.

Γεώργιος Κουκουβιτάκης
Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων
της παράταξης «Η Απάντηση… τα Χανιά μας»

Τα σχόλια είναι κλειστά.