Χανιά : Αυτοψία της Επιτροπής Περιβάλλοντος & Χωροταξίας σε περιοχές των Δήμων Σφακίων και Αποκόρωνα

Ημερομηνία:

Επί τόπου δράση αυτοψίας, με σκοπό τη διερεύνηση προτεινόμενου έργου ενέργειας σε θέσεις των Δήμων Σφακίων και Αποκόρωνα, πραγματοποίησε την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος & Χωροταξίας Νίκος Ξυλούρης, Μέλη της Επιτροπής και στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης.
Η εν λόγω μελέτη, η οποία εξετάζεται στο πλαίσιο της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, αφορά σε έξι (6) περιοχές Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ), συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 288MW, στους Δήμους Κισσάμου, Σφακίων, Αποκορώνου και Καντάνου Σελίνου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Φορέας του προτεινόμενου έργου είναι η εταιρεία «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ».
Η κύρια συνάντηση της δράσης πραγματοποιήθηκε στο Ασκύφου, παρουσία των Βουλευτών Σέβης Βολουδάκη και Παύλου Πολάκη, των Δημάρχων Σφακίων Γιώργου Ζερβού και Αποκόρωνα Χαράλαμπου Κουκιανάκη, και πλήθους ενδιαφερόμενων πολιτών.
Από πλευράς Περιφέρειας Κρήτης, στην αυτοψία συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης και Τακτικό Μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Στέλιος Βοργιάς, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και Μέλη της Επιτροπής Γιάννης Μανούσακας, Χρύσα Χαριτάκη και Αλέκος Μαρινάκης, ο Γενικός Διευθυντής Μαρίνος Κριτσωτάκης, ο προϊστάμενος Μανώλης Βεγλιρής και η ειδική σύμβουλος Χρυσάνθη Βογιατζή.
Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης εξέτασαν επί τόπου περιβαλλοντικές πτυχές του έργου και συζήτησαν με τους εκπροσώπους των φορέων των περιοχών μελέτης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δολοφονία Σταυρούλας: Τι έδειξε η νεκροψία –...

Την Τετάρτη η κηδεία της 45χρονης στα Χανιά. Το χτύπημα...

«Μια Αγκαλιά για τον Μάνο»: Τα Χανιά...

Κάλεσμα συμμετοχής από τον Δήμο Χανίων για τη μεγάλη...

Δολοφονία Σταυρούλας: Τι έδειξε η νεκροψία –...

Την Τετάρτη η κηδεία της 45χρονης στα Χανιά. Το χτύπημα...

«Μια Αγκαλιά για τον Μάνο»: Τα Χανιά...

Κάλεσμα συμμετοχής από τον Δήμο Χανίων για τη μεγάλη...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εορτολόγιο 23 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τρίτη 23 Ιουνίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Τουρισμός: Πάνω από 5,2 εκατ. τουρίστες στο τετράμηνο στην Ελλάδα

Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις κατέγραψαν άνοδο κατά 36,9% σε σύγκριση...

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για Αβραμόπουλο: Η Ν.Δ. έχει καταντήσει πινάκιο δικαστηρίου με γαλάζιο λογότυπο

«Η περιβόητη “αριστεία” της Ν.Δ. έχει μόνιμη έδρα στις...