Χανιά:Διαδικτυακές συναντήσεις από την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης με θέμα Βιοηθική και Ορθοδοξία

Ημερομηνία:

ΒΙΟΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, ως Ερευνητικό Κέντρο αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας (ΦΕΚ 4610/7-5-2019, Άρθρο 255 του ιδίου Νόμου) και στο πλαίσιο του διαλόγου μεταξύ Επιστήμης και Ορθοδοξίας, αρχίζει μία σειρά διαδικτυακών συναντήσεων, διαλόγου και προβληματισμού, με τον γενικό τίτλο «ΒΙΟΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ», σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και τον Κωνσταντίνο Ψιμόπουλο, Καθηγητή Βιοηθικής του ιδίου Πανεπιστημίου.

Η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση θα επικεντρωθεί στο θέμα της Τεχνητής Νοημοσύνης και την ιατρική έρευνα στο χώρο των νευροεπιστημών, με ομιλητή τον Μανώλη Κέλλη (Μανώλης Καμβυσέλλης) Καθηγητή Επιστήμης Υπολογιστών στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης στον τομέα της Υπολογιστικής Βιολογίας και μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου MIT και του Χάρβαρντ, ο οποίος θα απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα.

Στο τέλος θα σχολιάσει ο Ομότιμος Καθηγητής Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας, Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η διαδικτυακή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 16:00-17:00 (Ελλάδος).

Για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση μπορούν να επισκεφθούν την Ιστοσελίδα της ΟΑΚ (www.oac.gr) ή σκανάρωντας το QR code.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Βάση Σούδας, τουρισμός και τοπική οικονομία πάνε...

Τι αφήνει στην πραγματική οικονομία η λειτουργία της νατοϊκής...

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Προγράμματος Μεταπτυχιακών...

Η υπογραφή του Μνημονίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1...

Βάση Σούδας, τουρισμός και τοπική οικονομία πάνε...

Τι αφήνει στην πραγματική οικονομία η λειτουργία της νατοϊκής...

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Προγράμματος Μεταπτυχιακών...

Η υπογραφή του Μνημονίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ποινική δίωξη για βαριές κατηγορίες για τα 22 μέλη του κυκλώματος εξαπάτησης του ΕΦΚΑ

Το κύκλωμα μέσω εικονικών εταιριών φέρεται να εξαπατούσε τον...

Fuel pass: Πότε θα γίνει η πληρωμή – Δικαιούχοι, ποσά και κριτήρια

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την καταβολή του βοηθήματος,...