Χανιά:Εκδήλωση «Απελευθερωτική Εκπαίδευση. Από τη φυλακή στην κοινωνία»

Ημερομηνία:

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων συνδιοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο «Απελευθερωτική Εκπαίδευση. Από τη φυλακή στην κοινωνία», με αφορμή την ολοκλήρωση τριετούς εθνογραφικής έρευνας που διενεργήθηκε σε έξι διαφορετικά σχολεία ελληνικών φυλακών και υποστηρίχθηκε από το ΕΑΠ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων το Σάββατο 25 Μαΐου, στις 19.00.

Η έρευνα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της υποστήριξης της έρευνας των μελών ΔΕΠ του ΕΑΠ με πόρους του πανεπιστημίου. Επιστημονικά υπεύθυνος της έρευνας ήταν ο Επίκουρος Καθηγητής του ΕΑΠ, Γιώργος Κουλαουζίδης, ενώ την έρευνα υλοποίησε η μεταδιδακτορική ερευνήτρια του ΕΑΠ, Αντιγόνη Ευστρατόγλου, η οποία και θα παρουσιάσει μέρος των ευρημάτων.

Μετά την παρουσίαση των ερευνητικών ευρημάτων θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση για την ευρύτερη κοινωνική τους σημασία. Στη συζήτηση που θα συντονίσει ο δικηγόρος Γιώργος Βεργάκης θα μετέχουν επίσης ο διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Χανίων, Χάρης Κιομουρτζής, η διευθύντρια του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας του Καταστήματος, Ευαγγελία Μουριζάκη, ο διευθυντής εκπαιδευτικών μονάδων του Καταστήματος Κράτησης της Λάρισας, Γιώργος Τράντας, και η εκπαιδεύτρια του 2ου ΣΔΕ Χανίων, Άννα Τσίγκου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

16χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων – Δέχτηκε...

Ευτυχώς η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία. Ένας...

Το Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού επιστρέφει στα...

Η Αρχιτεκτονική, διακυβέρνηση και επιχειρηματικότητα συνομιλούν στο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και...

16χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων – Δέχτηκε...

Ευτυχώς η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία. Ένας...

Το Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού επιστρέφει στα...

Η Αρχιτεκτονική, διακυβέρνηση και επιχειρηματικότητα συνομιλούν στο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στα θρανία 40.000 δημόσιοι υπάλληλοι

Τρία εκπαιδευτικά προγράμματα για υπαλλήλους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) και...

Τεράστιες ανατροπές φέρνει η λειψυδρία στην Κρήτη – Ο μονόδρομος μετά από τρία ξηρά υδρολογικά έτη

Ανοίγουν γεωτρήσεις για εμπλουτισμό των… φραγμάτων. Αντί να γεμίζουν τα...

Νέες αλλαγές στον ΚΟΚ: Ειδικό σύστημα ΑΙ θα μπλοκάρει μηχανές αν ο αναβάτης δεν φοράει κράνος

Σημαντικές αλλαγές με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων...