Χανιά: Επιχείρηση ανάκτησης του φορτίου του ναυαγίου στον κόλπο της Κισσάμου

Το κόστος θα επιβαρύνει το δημόσιο

Χανιά: Επιχείρηση ανάκτησης του φορτίου του ναυαγίου στον κόλπο της Κισσάμου

Επείγουσα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στο λιμάνι της Κισάμου παρουσία των τριών Υπηρεσιών που εμπλέκονται (Λιμεναρχείο, Τελωνείο, και Λιμενικό Ταμείο), καθώς και εκπροσώπων της εταιρείας ανέλκυσης, σχετικά με τα επόμενα βήματα ανάκτησης του φορτίου του ναυαγίου του φορτηγού πλοίου.

Σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων Δημήτρης Βιριράκης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης,

“Ένα μεγάλο ρυμουλκό και μια τεράστια εξέδρα- πλωτός γερανός δυνατότητας φορτίου πάνω από 200 tn, έφθασαν ήδη στην Κίσσαμο και από αύριο (Τρίτη) αρχίζει η προσπάθεια για να περισωθεί κατ’ αρχήν ότι δεν έχει καταποντιστεί».

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Βιριράκη, ίσως το βράδυ της Τετάρτης τα 6 οχήματα και τα διάσπαρτα καλύμματα των αμπαριών θα έχουν αποθηκευτεί (προσωρινά) στην προβλήτα του λιμανιού σε σημείο, που δεν θα εμποδίζουν τους πλόες.

Στο μεταξύ, επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ της ΕΡΤ Χανίων, σχετικά με την ανυπαρξία πρωτοβουλίας από την πλευρά της πλοιοκτήτριας εταιρείας να αναλάβει τις ευθύνες της και να προχωρήσει στις διαδικασίες ανάσυρσης του ναυαγίου.

Να υπενθυμίσουμε, ότι η δικηγόρος των δύο συλληφθέντων για την υπόθεση -του καπετάνιου και του Α’ μηχανικού- είχε διαβεβαιώσει ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει ζητήσει από τις ελληνικές αρχές να βρουν γραφείο για να ανατεθεί η υπόθεση, χωρίς να έχει βρεθεί ενδιαφερόμενος.

Δυστυχώς, σύμφωνα με τα όσα γράφει ο κ. Βιριράκης στην ανάρτησή του: “Για το κουφάρι του πλοίου τα νέα δεν είναι πολύ ενθαρρυντικά, αλλά οι διαδικασίες ακόμη τρέχουν. Το πιθανότερο πως το κόστος θα το επιβαρυνθεί το Ελληνικό κράτος. Το οποίο  ήδη έχει ξοδέψει αρκετά χρήματα και δεκάδες ώρες απασχόλησης ιδίως του Λιμενικού Σώματος”, τονίζει χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τα οχήματα, που μετέφερε το φορτίο και στα οποία αναφέρεται ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείο Χανίων, πρόκειται για 5 ρυμουλκούμενα οχήματα (σιλό) και έναν εκσκαφέα.

Πηγή: ertnews.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.