Χανιά: Φτιάχνουν πεζοδρόμιο στο σημείο που σκοτώθηκε το νεαρό ζευγάρι φοιτητών

Χανιά: Φτιάχνουν πεζοδρόμιο στο σημείο που σκοτώθηκε το νεαρό ζευγάρι φοιτητών . Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες για την κατασκευή πεζοδρομίου μήκους …..

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες για την κατασκευή πεζοδρομίου μήκους 300 μέτρων στο δρόμο που βρίσκεται στο ύψος των εγκαταστάσεων του Πολυτεχνείου Κρήτης στην περιοχή των Κουνουπιδιανών.

Στο σημείο, δηλαδή, όπου τον Αύγουστο του 2017 ένα ζευγάρι φοιτητών του Πολυτεχνείου είχε παρασυρθεί από αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

«Το πεζοδρόμιο κατασκευάζεται μετά τις ενέργειες του Δήμου Χανίων αν και δεν έχει την αρμοδιότητα, αφού το συγκεκριμένο οδικό τμήμα ανήκει στην Περιφέρεια καθώς θεωρείται επαρχιακό δίκτυο», επισήμανε ο δήμαρχος, Τάσος Βάμβουκας, που σήμερα πραγματοποίησε αυτοψία στο χώρο.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 74.000 ευρώ και οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε έναν μήνα.

«Πριν από 1,5 χρόνο ο Δήμος Χανίων τοποθέτησε έξω από την είσοδο του Πολυτεχνείου Κρήτης φωτεινούς σηματοδότες, μετά και το τραγικό ατύχημα.

Τα συγκεκριμένα πεζοδρόμια, που τώρα κατασκευάζουμε ολοκληρώνουν σε μεγάλο βαθμό τα ζητήματα ασφαλείας στη συγκεκριμένη περιοχή.

Πρέπει να τονίσουμε στους αρμόδιους φορείς ότι πρέπει να προχωρήσει η κατασκευή του κυκλικού κόμβου που είναι ασφαλέστερος από τα φανάρια και θα διευκολύνει την είσοδο και για το κολυμβητήριο Ακρωτηρίου που ελπίζουμε ότι σύντομα θα αποδοθεί στην τοπική κοινωνία», τόνισε ο δήμαρχος Χανίων.

Στις εργασίες, που ξεκίνησαν σήμερα, βρέθηκε και ο Ιωάννης Αρτσιδάκης, ιδρυτικό μέλος της «Κίνησης Κατοίκων Ακρωτηρίου για την προστασία των πεζών», που δημιουργήθηκε μετά τον τραγικό θάνατο των φοιτητών, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την απόφαση της δημιουργίας πεζοδρομίου.

Πηγή: ekriti

Τα σχόλια είναι κλειστά.