Χανιά:Η ανακοίνωση του Σωματείου ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ-delivery για το νέο εργατικό ατύχημα

Ένα ακόμη εργατικό “ατύχημα” έρχεται να προστεθεί σε όλα τα προηγούμενα, αποδεικνύοντας με το χειρότερο τρόπο ότι η μάχη για το μεροκάματο από τη μία και τα κέρδη των επιχειρήσεων εστίασης από την άλλη, περνάνε μέσα από το σακάτεμα των εργαζομένων αλλά και της ίδιας της σωματικής τους ακεραιότητας, επιβεβαιώνοντας με το χειρότερο τρόπο για άλλη μια φορά, το σύνθημα τα κέρδη τους οι ζωές μας.
Ένας διανομέας στην Wolt τράκαρε χθές το βράδυ (30/6) στους Αγ. Αποστόλους εν ώρα εργασίας. Ευτυχώς γλίτωσε τα χειρότερα, όμως διαμετακομίστηκε στο νοσοκομείο με χτύπημα στο κεφάλι και στο χέρι και το μηχανάκι του, εργαλείο της δουλειάς του μια μάζα παλιοσίδερα.
Τα συνεχόμενα ατυχήματα, τα ατελείωτα ωράρια και οι συνεχείς μειώσεις του μισθού των εργαζόμενων στις πλατφόρμες ,αποδεικνύει πως το «συνεργατικό» μοντέλο δεν δημιουργήθηκε για το συμφέρον των διανομέων αλλά για την κερδοφορία αυτών των εταιριών . Είναι ξεκάθαρο πως είμαστε εργάτες σε αυτές τις εταιρίες και όχι συνεργάτες. Είναι ξεκάθαρη η εξαρτημένη σχέση εργασίας η οποία υποκρύπτεται πίσω από όλους τους νόμους που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και απογείωσε ο νόμος Χατζηδάκη.
Τα προβλήματα που συναντάμε καθημερινά με μισά ένσημα περικλείοντας τα πάντα μέσα, ή ακόμα και πολλές φορές ανασφάλιστη εργασία, έξοδα για το μηχανάκι, βενζίνες, δώρα, άδειες, το 15% και άλλα αναγκάζουν τους διανομείς να κυνηγούν περισσότερες ώρες αλλά και μέρες δουλειάς για να ανέβει το εισόδημά τους με αποτέλεσμα τη εξουθένωσή τους και την κατάληξη σε ατυχήματα. Ούτε συζήτηση για ΜΑΠ, ή εταιρικό μηχανάκι κτλ.
Τα μέτρα προστασίας διαρκώς πετσοκόβονται αφού η υγεία και η ασφάλεια “κοστίζουν” για την εργοδοσία, οι έλεγχοι από το κράτος είναι ανύπαρκτοι, οι αρμόδιες υπηρεσίες και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) υποβαθμίζονται.
Για αυτό το λόγο η συσπείρωση στο Σωματείο μας και η οργάνωση της πάλης για διεκδικήσεις, αποτελεί μονόδρομο στον εργασιακό μεσαίωνα και τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες που επικρατούν σε πολλές επιχειρήσεις. Διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, για να δουλεύουμε με ασφάλεια, με αξιοπρεπείς μισθούς και με όλες τις απαραίτητες παροχές, για να επιστρέφουμε σπίτι μας μετά το τέλος της βάρδιας.
Εκφράζουμε τη γρήγορη ανάρρωση του συναδέλφου διανομέα.
Διεκδικούμε:
 Μέτρα προστασίας για τους συναδέλφους διανομείς! Ατομικά μέσα προστασίας, μηχανάκι συντήρηση και καύσιμα στην ευθύνη του εργοδότη
 Ένταξη ΤΩΡΑ της ειδικότητας τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα!
 Πλήρης ασφαλιστική κάλυψη για όλους, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης
 Απαγόρευση της διανομής σε ακραίες καιρικές συνθήκες, ορισμός χιλιομετρικής απόστασης για τη διανομή
 5μερο 7ωρο 35ωρο με δύο συνεχόμενα ρεπό
 Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, δώρα, επιδόματα, άδειες

Τα σχόλια είναι κλειστά.