Χανιά: «Με τη χερσαία ζώνη θα χάσουμε τη γαλάζια σημαία» – Νέα διαμαρτυρία για το λιμανάκι Πλατανιά

Χανιά: «Με τη χερσαία ζώνη θα χάσουμε τη γαλάζια σημαία» – Νέα διαμαρτυρία για το λιμανάκι Πλατανιά

Ανακοίνωση, με την οποία επισημαίνουν ότι η σχεδιαζόμενη χερσαία ζώνη στο υπό νομιμοποίηση λιμανάκι του Πλατανιά θα δημιουργήσει προβλήματα στον δρόμο που υπάρχει στο σημείο, ενώ θα προκαλέσει και απώλεια της γαλάζιας σημαίας στην παραλία, εξέδωσαν οι Ενεργοί Πολίτες Πλατανιά.

Αναφέρουν:

«Ο Δήμαρχος Πλατανιά ανακοίνωσε την δημιουργία κοινόχρηστου χώρου στον χώρο του πρώην γηπέδου κοντά στο λιμανάκι της περιοχής .

Οι ενεργοί πολίτες επισημαίνουν ότι η προβλεπόμενη ανάπλαση θα γίνει μόνο στο μισό γήπεδο του Πλατανιά, το οποίο βρίσκεται εκτός της ζώνης αιγιαλού και όχι σε ολόκληρο όπως κανονικά θα έπρεπε να συμπεριληφθεί .

Το άλλο μισό πού βρίσκεται εντός ζώνης αιγιαλού με απόφαση ΑΠ 85/2020 του λιμενικού ταμείου θα γίνει χώρος χερσαίας ζώνης λιμένα.

Δηλαδή παρκιν και καρνάγιο σκαφών μέσα σε ζώνη αιγιαλού και παραλία ωοτοκίας θαλάσσιας χελώνας Καρέτα Καρέτα.

Δηλαδή η δημιουργία του κοινόχρηστου χώρου θα έχει μπροστά χερσαία ζώνη λιμένα και καρνάγιο σκαφών στην πιο τουριστικά αναπτυγμένη περιοχή του Νομού Χανίων , πράγμα οξύμωρο.

Η προτεινόμενη από το Λιμενικό ταμείο Χανίων εξομοιουμενων χώρων ορίων χερσαίας ζώνης λιμένα ΑΠ85/2020 Περιλαμβάνει τον δρόμο μήκους 70 μέτρων εμπρός από το ξενοδοχείο και μεγάλο τμήμα της αμμώδους παραλίας ανατολικά του λιμενίσκου εμπρός από το ξενοδοχείο, όπως και δυτικά θα περιλαμβάνει το μισό γήπεδο ποδοσφαίρου σε συνολική έκταση 15.042,41 τμ

Η συγκεκριμένη παραλία βραβεύεται χρόνια τώρα με μπλε σημαία.

Και είναι παραλία ωοτοκίας θαλάσσιας χελώνας Καρέτα Καρέτα.

Η οποία βεβαία με την δημιουργία Λιμενικής ζώνης στην παραλία θα υπάρξει καταστολή, δεν μπορεί να συνυπάρχουν λιμενική ζώνη και μπλε σημαία .

Αγνοώντας βέβαια το γεγονός ότι η ευρύτερη περιοχή αναπτύχθηκε τουριστικά με γνώμονα την αμμώδη παραλία του και είναι μία από της ποιο τουριστικά αναπτυγμένες περιοχές στο νομό Χανίων.

Ποιος θα κάνει μπάνιο δίπλα από μια Μαρίνα σκαφών η οποία ευθύνεται για την αλλοίωση της αμμώδους παραλίας.

Ποιος τουρίστας θα έρχεται πλέον να κάνει διακοπές σε περιοχή χαρακτηρισμένη λιμενική ζώνη και καρνάγιο σκαφών.

Σε μία παραλία με μπλε σημαία χρόνια τώρα.

Ποιος θα χρεωθεί την καταστολή της μπλε Σημαίας από την παραλία ?

Τι θα γίνουν τα τόσα ξενοδοχεία που δραστηριοποιούνται στην συγκεκριμένη παραλία και περιοχή?»

zarpanews.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.