Χανιά: Προβληματίζει η απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού για τα κτίρια στον Λόφο Καστέλι

Ημερομηνία:

Εξελίξεις σχετικά με τα κτίρια της πρώην 5ης Μεραρχίας στον λόφο Καστέλι και την χρήση τους φαίνεται να δρομολογούνται μετά από  την  απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού Λ. Μενδώνη σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Μ. Συντυχάκη. Στην απάντησή της η κ. Μενδώνη αναφέρει ότι δεν είναι δεσμευτικό το ισχύον ΓΠΣ για την ιδιοκτησία του Πολυτεχνείου Κρήτης στον λόφο Καστέλι.

Το θέμα απασχόλησε και το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, μετά από ερώτηση του συνδυασμού «Όνειρο είναι τα Χανιά» που ζητούσε ενημέρωση για το θέμα και τις κινήσεις που προτίθεται να κάνει η δημοτική αρχή προκειμένου να διασφαλιστεί η βούληση του δημοτικού συμβουλίου να μην ξενοδοχοποιηθεί ο λόφος Καστέλι.

Παρέμβαση έγινε και από τον συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης Χανίων», που  χαρακτήρισε απαράδεκτη την απάντηση της κ. Μενδώνη, τόνισε ωστόσο ότι από τη στιγμή που δεν εγκριθεί η αναθεώρηση του ΓΠΣ, τότε είναι απολύτως δεσμευτικές οι προηγούμενες αποφάσεις που σημαίνει χρήση για εκπαιδευτικούς λόγους.

Την ίδια ώρα, η Πρωτοβουλία Πρωτοβουλία Ενάντια στην Ξενοδοχοποίηση των Μνημείων στον Λόφο Καστέλι με ανακοίνωσή της εκφράζει την έκπληξη και την βαθιά θλίψη της με τις απαντήσεις της Υπουργού Πολιτισμού Λ. Μενδώνη και ζητά  από τις πρυτανικές αρχές του Πολυτεχνείου Κρήτης να συμπορευθούν με το πάνδημο αίτημα και να σταματήσουν να προωθούν τα σχέδια της εκποίησης.

Επίσης ζητά από τον Δήμο Χανίων να ασκήσει όλα τα νόμιμα ένδικά μέσα, με βάση και το τελευταίο ψήφισμα του Δ.Σ.ertnews.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σέβη Βολουδάκη: 2,5 εκατ. ευρώ για την...

Μια σημαντική χρηματοδότηση για την υλοποίηση αναγκαίων παρεμβάσεων στο...

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Πλατανιά κ. Γιάννη...

Ο Δήμαρχος Πλατανιά, κ. Γιάννης Μαλανδράκης, στο άκουσμα ...

Σέβη Βολουδάκη: 2,5 εκατ. ευρώ για την...

Μια σημαντική χρηματοδότηση για την υλοποίηση αναγκαίων παρεμβάσεων στο...

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Πλατανιά κ. Γιάννη...

Ο Δήμαρχος Πλατανιά, κ. Γιάννης Μαλανδράκης, στο άκουσμα ...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήλωση του Μανώλη Συντυχάκη για την αύξηση των προσφυγικών ροών στην Κρήτη

Όλες οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών επιβεβαιώνουν την ακόμα...

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης βραβεύει την ακαδημαϊκή αριστεία των φοιτητών και φοιτητριών του

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης απονέμει δεκαέξι (16) Βραβεία Αριστείας σε...

Κτηνοτροφία: Ψηφιακός έλεγχος αιγοπροβάτων – Τι αλλάζει στις ενισχύσεις

Σε λειτουργία η ψηφιακή βάση ιχνηλασιμότητας αιγοπροβάτων – Υποχρεωτικοί...