Περιμένουν την τραγωδία; Κραυγή αγωνίας για τον δρόμο Χανίων – Αεροδρομίου που διασχίζει το Αρώνι

Με αφορμή το τροχαίο ατύχημα σε σημείο όπου συνήθως βρίσκονται πολλοί μαθητές περιμένοντας το λεωφορείο από τύχη δεν υπήρξε τραγωδία

Περιμένουν την τραγωδία; Κραυγή αγωνίας για τον δρόμο Χανίων – Αεροδρομίου που διασχίζει το Αρώνι

Ο δρόμος Χανίων – Αεροδρομίου «κόβει» στα δυο ένα χωριό στο Ακρωτήρι, το Αρώνι.

Και αυτό γιατί δεν υπάρχει διάβαση πεζών και ούτε καν το αυτονόητο που θα ήταν μια υπέργεια διάβαση στο κέντρο του χωριού αφού χώρος για την τοποθέτηση γέφυρας πεζών υπάρχει λόγω της απαλλοτρίωσης εκατέρωθεν του δρόμου.

Με αφορμή το τροχαίο ατύχημα νωρίς το πρωί της Τετάρτης 24/4 και μάλιστα σε σημείο όπου συνήθως είναι μαθητές περιμένοντας το λεωφορείο για το σχολείο τους αντιγράφω την ανάρτηση – κραυγή αγωνίας – μητέρας και κατοίκου της περιοχής και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους οι αρμόδιοι είτε είναι από την Περιφέρεια, είτε από τον Δήμο.

«Σήμερα το πρωί

07.25 όπως ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ σταματάει στη στάση το σχολικό λεωφορείο να πάρει τα παιδιά του γυμνασίου.

07.30 όπως ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ σταματάει στη στάση το σχολικό να πάρει τα παιδιά του δημοτικού.

07.36 γίνεται το ατύχημα και ευτυχώς όχι δυστύχημα μπροστά από τη στάση .

Στο σημείο που βρίσκεται το ντελαπαρισμενο φορτηγό ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ , καααααθε μέρα, αυτήν την ώρα , βρίσκονται τα παιδιά του γυμνασίου που περνουν το δρόμο απέναντι γιατί χάσανε το λεωφορείο και τρέχουν να το προλάβουν στο «κατέβασμα» του.

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΔΗΓΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΑ ΤΡΕΛΟΙ σε έναν δρόμο που διασχίζει ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ .

Ξέρω ότι οι κάτοικοι προσπαθούν,  μιλούν παρακινούν να μπει φανάρι, να μπει κυκλικός κόμβος , να μπει σαμαράκι , να μπει κάτι τέλος πάντων για να κόψει ταχύτητες !! Γιατί αλίμονο σε αυτή τη χώρα είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουμε ότι σε κατοικημενη περιοχη οδηγούμε με δευτερα και ελάχιστα χιλιόμετρα. ΑΣΦΑΛΗΣ ΟΔΗΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΩΣ ΒΑΣΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ! ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΝ ΓΕΝΕΙ. Ξέρω επίσης ότι σε αυτό το σημείο γίνονται τροχαία και κάποιες από τις φορές θανατηφόρα . Και αναρωτιέμαι . Βασικά φωνάζω ! Τι άλλο περιμένουμε;;;; Τι άλλο πρέπει να γίνει ;;; Να σκοτωθούν παιδιά;;;

Δεν ήμουν μπροστά ακριβώς την ώρα του ατυχήματος . Είχα περπατήσει λίγο παραπέρα ευτυχώς ! Δε ξέρω πως και γιατί , αλλά αναρωτιέμαι ήταν κακή οδηγική συμπεριφορά η ανθρώπινο λάθος ; Και αν ήταν κάτι από τα δυο θα μπορούσε να αποφευχθεί με μέτρα ασφαλείας στο δρόμο;; Μάλλον ναι.

Και αναρωτιέμαι . ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΣΩ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ;;;

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ;;;

Σπάνια χρησιμοποιώ κεφαλαίους χαρακτήρες αλλά είμαι αγανακτισμένη . Και απελπισμένη. Βασικά είμαι συνεχόμενα έξαλλη με αυτό το θέμα και την οδηγική συμπεριφορά και ας μη το δείχνω.

Έχετε δει να οδηγούν στον κυκλικό κόμβο ανάποδα;; Εγώ έχω δει! Στην Ελλάδα !»

flashnews.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.