Χανιά: Προβληματίζει η απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού για τα κτίρια στον Λόφο Καστέλι

Χανιά: Προβληματίζει η απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού για τα κτίρια στον Λόφο Καστέλι

Εξελίξεις σχετικά με τα κτίρια της πρώην 5ης Μεραρχίας στον λόφο Καστέλι και την χρήση τους φαίνεται να δρομολογούνται μετά από  την  απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού Λ. Μενδώνη σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Μ. Συντυχάκη. Στην απάντησή της η κ. Μενδώνη αναφέρει ότι δεν είναι δεσμευτικό το ισχύον ΓΠΣ για την ιδιοκτησία του Πολυτεχνείου Κρήτης στον λόφο Καστέλι.

Το θέμα απασχόλησε και το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, μετά από ερώτηση του συνδυασμού «Όνειρο είναι τα Χανιά» που ζητούσε ενημέρωση για το θέμα και τις κινήσεις που προτίθεται να κάνει η δημοτική αρχή προκειμένου να διασφαλιστεί η βούληση του δημοτικού συμβουλίου να μην ξενοδοχοποιηθεί ο λόφος Καστέλι.

Παρέμβαση έγινε και από τον συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης Χανίων», που  χαρακτήρισε απαράδεκτη την απάντηση της κ. Μενδώνη, τόνισε ωστόσο ότι από τη στιγμή που δεν εγκριθεί η αναθεώρηση του ΓΠΣ, τότε είναι απολύτως δεσμευτικές οι προηγούμενες αποφάσεις που σημαίνει χρήση για εκπαιδευτικούς λόγους.

Την ίδια ώρα, η Πρωτοβουλία Πρωτοβουλία Ενάντια στην Ξενοδοχοποίηση των Μνημείων στον Λόφο Καστέλι με ανακοίνωσή της εκφράζει την έκπληξη και την βαθιά θλίψη της με τις απαντήσεις της Υπουργού Πολιτισμού Λ. Μενδώνη και ζητά  από τις πρυτανικές αρχές του Πολυτεχνείου Κρήτης να συμπορευθούν με το πάνδημο αίτημα και να σταματήσουν να προωθούν τα σχέδια της εκποίησης.

Επίσης ζητά από τον Δήμο Χανίων να ασκήσει όλα τα νόμιμα ένδικά μέσα, με βάση και το τελευταίο ψήφισμα του Δ.Σ.ertnews.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.