Χανιά: Στη φυλακή άλλοι 3 για το κύκλωμα κοκαΐνης

Ημερομηνία:

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν σήμερα άλλοι 3 από τους 13 κατηγορούμενους για το κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης στα Χανιά.

Οι 3 κατηγορούμενοι απολογήθηκαν στον ανακριτή και κρίθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή προφυλακιστέοι με τις κατηγορίες της διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών καθώς και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης να τους βαραίνουν.

Έχουν ήδη προφυλακιστεί άλλοι 4 κατηγορούμενοι και αναμένεται να απολογηθούν ακόμα 6 άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Θυμίζουμε το χρονικό της εξάρθρωσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, είχαν ως αποτέλεσμα την σύλληψη 21χρονου αλλοδαπού και 12 Χανιωτών, μιας 62χρονης γυναίκας και έντεκα ανδρών ηλικίας 66, 47, 36, 65, 61, 62, 50, 32, 41, 23 και 44 ετών, στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του 66χρονου όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

• 115 γραμμάρια κοκαΐνης,
• μικροποσότητα κάνναβης,
• 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές,
• το χρηματικό ποσό των 1.550 ευρώ και
• 2 κινητά τηλέφωνα

Στη συνέχεια από έρευνα που ακολούθησε σε υπαίθριο χώρο (καβάντζα) της πατρικής οικίας του 66χρονου, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν 255 γραμμάρια κοκαΐνης ηλεκτρονική ζυγαριά και το χρηματικό ποσό των 19.000 ευρώ.

Από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 66χρονος με τον 47χρονο και τον 41χρονο, διέθεταν και διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, σε χρήστες του Νομού.

Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες 47χρονου, 65χρονου, 61χρονου, 62χρονου, 44χρονου και 41χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

• 150 γραμμάρια ελαίου κάνναβης (χασισέλαιο),
• 50 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη,
• το χρηματικό ποσό 9.690 ευρώ,
• περίστροφο,
• πιστόλι
• φυσίγγια και
• 2 κυνηγετικά όπλα.

Επιπλέον κατασχέθηκαν 3 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μεταναστευτικό: Καζάνια που βράζουν Κρήτη και Γαύδος

Το νέο ναυάγιο νότια της Γαύδου φουντώνει ξανά τις...

Κρήτη: «Λουκέτο» στη Σαμαριά την Πέμπτη –...

Δεν θα ανοίξει για τους επισκέπτες την Πέμπτη 17...

Μεταναστευτικό: Καζάνια που βράζουν Κρήτη και Γαύδος

Το νέο ναυάγιο νότια της Γαύδου φουντώνει ξανά τις...

Κρήτη: «Λουκέτο» στη Σαμαριά την Πέμπτη –...

Δεν θα ανοίξει για τους επισκέπτες την Πέμπτη 17...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΑΑΔΕ: Στο μικροσκόπιο τα αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες – Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα

Εντατικοί έλεγχοι για οχήματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με...

Πώς βοηθάμε το παιδί στη μελέτη χωρίς να αναλαμβάνουμε εμείς τα μαθήματά του

Η επιθυμία αυτή είναι καλοδεχούμενη, όμως υπάρχει μία λεπτή...

Προσωπικός Βοηθός: Ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Σε λειτουργία τίθεται η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Προσωπικός...

Γιατί το μυαλό μας «κολλάει» στο χειρότερο σενάριο;

Όταν κάτι δεν μας πάει όπως το θέλουμε, αμέσως...