Χανιά:Βανδαλισμοί και δολιοφθορές στους Τάφους των Βενιζέλων

Ημερομηνία:

Άμεση αποκατάσταση των ζημιών από τα συνεργεία του Δήμου Χανίων
Βανδαλισμοί και δολιοφθορές στους Τάφους των Βενιζέλων στο Ακρωτήρι έλαβαν χώρα το βράδυ της Πέμπτης, 23/03/2023, από αγνώστους, όπως διαπιστώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων και τα συνεργεία του Δήμου.
Από τους βανδαλισμούς προκλήθηκαν ζημιές σε λάμπες φωτισμού, αλλά και στο άγαλμα του Καγιαλέ, ενώ, όπως κατέγραψαν τα συνεργεία του Δήμου Χανίων, οι άγνωστοι επιχείρησαν να βάλουν φωτιά σε όλους τους κάδους απορριμμάτων, που υπάρχουν στον περιβάλλοντα χώρο.
Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου, Μιχάλης Τσουπάκης, που βρέθηκε νωρίτερα σήμερα στο σημείο τόνισε: «Ερχόμενοι εδώ αντικρύσαμε μια πραγματικά θλιβερή εικόνα, με το βεβηλωμένο άγαλμα του Καγιαλέ, τις ζημιές στον φωτισμό αλλά και την προσπάθεια εμπρησμού στον περιβάλλοντα χώρο. Η πιθανή εξάπλωση της φωτιάς θα μπορούσε να είχε πλήξει τμήμα του αστικού ιστού».
Σημειώνεται ότι τα τεχνικά συνεργεία αλλά και τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Χανίων βρέθηκαν στο σημείο και αποκατέστησαν άμεσα τις φθορές, ενώ πραγματοποιήθηκε και καταγγελία στις αρμόδιες αρχές.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Απουσία του Δημάρχου Πλατανιά, κ. Ιωάννη Μαλανδράκη...

Ο Δήμαρχος Πλατανιά, κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, θα απουσιάζει από...

1ο Συμπόσιο Γλυπτικής Χανίων

Η σύγχρονη γλυπτική συναντά τον δημόσιο χώρο - Σήμερα,...

Χανιά:Απουσία του Δημάρχου Πλατανιά, κ. Ιωάννη Μαλανδράκη...

Ο Δήμαρχος Πλατανιά, κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, θα απουσιάζει από...

1ο Συμπόσιο Γλυπτικής Χανίων

Η σύγχρονη γλυπτική συναντά τον δημόσιο χώρο - Σήμερα,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η πρώτη Βραδιά Έρευνας του Πανεπιστημίου Κρήτης σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο

Η επιστήμη βγαίνει από τα εργαστήρια και συναντά την...

Τέταρτος δολωματικός ψεκασμός στην Π.Ε Ρεθύμνου

Στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος δακοκτονίας για το έτος...

Συνάντηση εργασίας για την πορεία της μελέτης της Παράκαμψης Ελούντας

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη...

Αγροτικές ενισχύσεις: Κίνδυνος για τις πληρωμές λόγω ΟΣΔΕ – «Κανένας αγρότης να μη μείνει απλήρωτος»

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση των ενωτικών αγροτοκτηνοτροφικών ομοσπονδιών...