Χανιά: Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στα Τεμένια του Δήμου Καντάνου – Σελίνου

Ημερομηνία:

Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας (19/11) στα Τεμένια του δήμου Καντάνου Σελίνου κινητοποιώντας πυροσβεστικές δυνάμεις από όλες τις υπηρεσίες των Χανίων.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τη μια σε χορτολιβαδική έκταση στην πλαγιά ενός βουνού και λόγο των ενισχυμένων ανέμων που έπνεαν πήρε γρήγορα διαστάσεις. Αρχικά κινητοποιήθηκε το κοντινό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής από την Κάντανο με δύο οχήματα και σταδιακά έσπευσαν δυνάμεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων, από την υπηρεσία των Βρυσών και της Κισσάμου, όπως και από όλα τα κοντινά κλιμάκια. Συνολικά δεκαοκτώ οχήματα με σαράντα πυροσβέστες και δύο ομάδες δασοκομάντος από το Ηράκλειο βρέθηκαν στην περιοχή επιχειρώντας υπό δύσκολες συνθήκες εξ αιτίας της μορφολογίας του εδάφους.

Γύρω στις 6:00 το απόγευμα οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να οριοθετήσουν τη φωτιά η οποία κατέκαψε χορτολιβαδική έκταση. Μέχρι το βράδυ είχε τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. Στο σημείο παρέμειναν και κατά τη διάρκεια της νύχτας δασοπυροσβέστες προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων κ. Ξενοφώντα Τσιλιμιγκάκη, «η πυρκαγιά ήταν δύσκολο να κατασβεστεί καθώς έκαιγε σε μια δύσκολη γεωμορφολογικά περιοχή με μεγάλη κλίση. Τα μέτωπα έκαιγαν σε υψόμετρο χιλίων διακοσίων μέτρων και η πρόσβαση οχημάτων δεν ήταν δυνατή. Γι’ αυτό και κλήθηκαν οι δύο ομάδες της ΕΜΟΔΕ ώστε να οριοθετηθεί και να τεθεί τελικά υπό πλήρη έλεγχο».

Κατοικημένες περιοχές δεν κινδύνευσαν. Τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς διερευνώνται. Οι αρχές πάντως καλούν τους πολίτες και κυρίως αγρότες και κτηνοτρόφους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν πραγματοποιούν εργασίες στην ύπαιθρο επισημαίνοντας οι καύσεις για τα ξερόχορτα και τα υπολείμματα των καλλιεργειών μπορούν να αποδειχθούν πολύ επικίνδυνες για το ξέσπασμα μεγάλης πυρκαγιάς.neakriti.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μεγαλείο ψυχής στην Κρήτη: 52χρονη τουρίστρια έπεσε...

Μια σπουδαία πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης καταγράφηκε στα Χανιά,...

Χανιά:Συναυλία από τον Παγκρήτιο Σύλλογο Καλλιτεχνών Κρητικής...

Η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Κισσάμου διοργανώνουν συναυλία...

Μεγαλείο ψυχής στην Κρήτη: 52χρονη τουρίστρια έπεσε...

Μια σπουδαία πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης καταγράφηκε στα Χανιά,...

Χανιά:Συναυλία από τον Παγκρήτιο Σύλλογο Καλλιτεχνών Κρητικής...

Η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Κισσάμου διοργανώνουν συναυλία...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κτηματογράφηση: Στον… αέρα και σε κίνδυνο περιουσίες στην Κρήτη – Στην Αθήνα οι δικηγόροι

Συνάντηση με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου. Τον κίνδυνο...

«Οδύσσεια» : Πάνω από 80.000 εισιτήρια στο πρώτο διήμερο προβολών

Η μεγάλη προσέλευση δεν περιορίστηκε στα multiplex, αλλά αποτυπώθηκε...

Ελληνικό διαβατήριο: Τι αλλάζει με την ένταξή του στο Gov.gr Wallet

Το ελληνικό διαβατήριο ενσωματώνεται στο Gov.gr Wallet, δίνοντας στους...