Χανιά:Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ΔΕΥΑ Χανίων

Ημερομηνία:

Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ΔΕΥΑ Χανίων
για την υλοποίηση της πράξης
«Υδρογεωλογική – Διαχειριστική μελέτη για την αναρρύθμιση των καρστικών πηγών Αγυιάς»

Υπεγράφη σήμερα στα Χανιά η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, εκπροσωπούμενη από τη Συντονίστρια κα Μαρία Κοζυράκη, και της ΔΕΥΑ Χανίων, εκπροσωπούμενη από την Πρόεδρο του Δ.Σ. της εταιρείας κα Χρυσή Χατζηδάκη, για την εκπόνηση του έργου «Υδρογεωλογική – Διαχειριστική μελέτη για την αναρρύθμιση των καρστικών πηγών Αγυιάς».

Η χρηματοδότηση είναι από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020» με επιλέξιμο προϋπολογισμό 128.500,00 ευρώ, και αναφέρεται στο μέτρο Μ13Σ0803 “Κατάρτιση Επιχειρησιακού Σχεδίου αναρρύθμισης της πηγής Αγυιάς” του Διαχειριστικού Σχεδίου ΛΑΠ του Υδατικού Διαμερίσματος της Κρήτης (ΦΕΚ Β΄ 4666/2017).

Σκοπός της συγκεκριμένης πράξης είναι η εκπόνηση Επιχειρησιακού Σχεδίου αναρρύθμισης των πηγών Αγυιάς Χανίων. Το σχέδιο θα περιλαμβάνει σύστημα παρακολούθησης του υδροφορέα και κοινοποίηση των δεδομένων σε διαδικτυακή εφαρμογή, σχέδιο αντλήσεων αξιοποίησης του υδροφορέα – πρόγραμμα αντλήσεων, σενάρια λειτουργίας γεωτρήσεων βραχυπρόθεσμα (ετήσια) και μεσοπρόθεσμα (10ετίας), περιβαλλοντικά μέτρα προστασίας της λίμνης Αγυιάς καθώς και ανάπτυξη συστήματος λήψης αποφάσεων για πιθανά συμβάντα. Το σχέδιο του έργου θα υποβληθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Αναλυτικότερα, με την ολοκλήρωση της ειδικής υδρογεωλογικής – διαχειριστικής μελέτης για την αναρρύθμιση των πηγών της Αγυιάς, θα υπολογιστούν οι επιπτώσεις των πρόσθετων αντλήσεων, θα καθοριστούν οι αντλούμενες ποσότητες, θα χωροθετηθούν οι νέες γεωτρήσεις και θα προσδιοριστούν τα προσήκοντα μέτρα για την προστασία της λίμνης Αγυιάς.

Το Επιχειρησιακό Σχέδιο θα λάβει υπόψη τις ειδικές απαιτήσεις ως προς τη στάθμη της λίμνης, οι οποίες αποσκοπούν στην απρόσκοπτη λειτουργία της ως ταμιευτήρα αλλά και ως σημαντικό οικοσύστημα και οι οποίες βασίζονται στα αποτελέσματα του ερευνητικού έργου με αντικείμενο τη μελέτη του προβλήματος της συσσώρευσης φερτών υλικών στον πυθμένα της λίμνης, που εκπονήθηκε το 2017, από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Η συνολική διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι δεκαοκτώ (18) μήνες από την ημερομηνία υπογραφής σύμβασης με τον ανάδοχο μελετητή, μετά την πραγματοποίηση της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά: Προφυλακιστέοι μητέρα και σύντροφος για την...

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους το μεσημέρι του...

Άρθρο του Δημάρχου Χανίων , Παναγιώτη Σημανδηράκη,...

Ο τόπος μας σε ένα σταυροδρόμι Η Κρήτη και τα...

Χανιά: Προφυλακιστέοι μητέρα και σύντροφος για την...

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους το μεσημέρι του...

Άρθρο του Δημάρχου Χανίων , Παναγιώτη Σημανδηράκη,...

Ο τόπος μας σε ένα σταυροδρόμι Η Κρήτη και τα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ακρίβεια και Πανελλαδικές «φρενάρουν» τα ταξίδια το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος Αλλά η Κρήτη έχει ζήτηση

Λιγότεροι φέτος οι ταξιδιώτες το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος Μειωμένη...

Χανιά: Προφυλακιστέοι μητέρα και σύντροφος για την κακοποίηση της 3χρονης

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους το μεσημέρι του...

Ηράκλειο:Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω διεξαγωγής εκδήλωσης στον οικισμό Σγουροκεφάλι Δήμου Χερσονήσου.

Ανακοινώνονται με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, έκτακτες κυκλοφοριακές...