Χαρδαλιάς – 55 οι πυρκαγιές αυτή την ώρα – Τι είπε για Αττική και Εύβοια

«Συνεχίζουμε αμείωτο τον αγώνα» υπογράμμισε ο Νίκος Χαρδαλιάς διαβεβαιώνοντας ότι είναι «σε απόλυτη κινητοποίηση οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις» για την κατάσβεση των πυρκαγιών.
Πενηνταπέντε είναι τα ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς σε ολόκληρη τη χώρα αυτή τη στιγμή σύμφωνα με την ενημέρωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι έγινε πολύ σκληρή προσπάθεια όλη τη νύχτα ώστε μέσα στις επόμενες ώρες αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο οι πυροσβεστικές δυνάμεις να καταφέρουν να οριοθετήσουν το μέτωπο της πυρκαγιές στην Αττική.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι για τις φωτιές στην Εύβοια καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τον περιορισμό του μεγάλου μετώπου ενώ τόνισε ότι η μάχη συνολικά με τις πυρκαγιές δυσκολεύει λόγω των διαρκών αναζωπυρώσεων.

Σε ότι αφορά την Αττική ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε είναι πολλές οι αναζωπυρώσεις στην πυρκαγιά της Πάρνηθας, ενώ σημείωσε ότι καταφέραμε να ανακόψουμε το μέτωπο στη Μαλακάσα ενώ η κατάσταση βελτιώνεται διαρκώς στον Άγιο Στέφανο και στο Πευκόφυτο.

Στην περιοχή επιχειρούν 856 πυροσβέστες με 40 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων που έχουν ενισχυθεί από Κύπρο, Ισραήλ και Γαλλία μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Επιχειρούν 215 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχει μεταξύ άλλων ο στρατός με πεζοπόρα τμήματα.

Στην Εύβοια στο ξεκίνημά της πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ενώ ανέφερε ότι έχουν εκκενωθεί συνολικά 39 οικισιμοί και επιχειρούν 475 πυροσβέστες με 35 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων μαζί με τη συνδρομή ξένων δυνάμεων από Ρουμανία και Ουκρανία ενώ από αέρος επιχειρούν 4 ελικόπτερα και 6 αεροσκάφη μαζί με το Beriev 200.

Το Πολεμικό Ναυτικό έχει διαθέσει τορπιλάκατο, δύο αρματαγωγά και 15 λέμβοι για τη μεταφορά των κατοίκων από τις εκκενώσεις οικισμών ενώ το Λιμενικό Σώμα έχει πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό διασώσεων.

Ειδικά για τη Φωκίδα ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός αναζωπυρώσεων και έχει κάψει μια τεράστια έκταση που επεκτείνεται μέχρι Μαλανδρίνο και Ιτέα.

Σε κόκκινο συναγερμό έχει τεθεί και η Ρόδος.

«Συνεχίζουμε αμείωτο τον αγώνα» υπογράμμισε ο Νίκος Χαρδαλιάς διαβεβαιώνοντας ότι είναι «σε απόλυτη κινητοποίηση, σε πλήρη συναγερμό, οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις» για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.