Χάρης Αλεξάκης:Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εστίασης Αγίου Νικολάου

Tη θέσπιση Αντιδημαρχίας Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας ανακοίνωσε ο Υποψήφιος Δήμαρχος – επικεφαλής του συνδυασμού «στην Πράξη» Χάρης Αλεξάκης στις διαδοχικές συναντήσεις που είχε με παράγοντες του τουρισμού της περιοχής Αγίου Νικολάου και τους επιχειρηματίες του κλάδου εστίασης του Αγίου Νικολάου και της ευρύτερης περιοχής.

Έχοντας την εμπειρία από της λειτουργία των διοικητικών σχημάτων σε δυο διαδοχικές δημοτικές αρχές, στις οποίες οι Αγιονικολιώτες τίμησαν τον υποψήφιο δήμαρχο, κατατάσσοντας τον πρώτο σε ψήφους, ο κ. Αλεξάκης συνομίλησε με διευθυντές και επιχειρηματίες του χώρου του τουρισμού και της εστίασης και συμφώνησαν ότι ο Δήμος διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο, στην υποστήριξη του τοπικού τουριστικού προϊόντος στο οποίο στηρίζεται στο μεγαλύτερο βαθμό η τοπική οικονομία και ανάπτυξη.

Γι’ αυτό και ως η δημοτική αρχή, μία από τις αντιδημαρχίες θα ασχοληθεί με πολιτικές, δράσεις και προγράμματα, τα οποία θα έχουν ακριβώς στόχευση, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του Τουρισμού όχι μόνο στον Άγιο Νικόλαο ή την Ελούντα αλλά στο σύνολο της περιφέρειας και της ενδοχώρας του Δήμου Αγίου Νικολάου. Ο Τουρισμός συνδεμένος με τον Πολιτισμό, την ιστορική και λαϊκή παράδοση, την ανάδειξη εθίμων και πανηγυριών και ενός τεράστιου θησαυρού καλλιτεχνικής δημιουργίας των προγόνων μας, θα αποκτήσει τη δυναμική που του λείπει και να ξανακερδίσει την πρωτοπορία στο τουριστικό στερέωμα. Υποδομές που αναβαθμίζουν την καθημερινότητα και ποιότητα ζωής των δημοτών μας, συγχρόνως ενισχύουν την ποιότητα και ανταγωνιστικότητα του Τουρισμού στην περιοχή, αφού χρήστες αυτών για επτά τουλάχιστον μήνες το χρόνο γίνονται και οι εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες μας.

Η επιμήκυνση τη τουριστικής περιόδου που θα καλύπτει κατ’ αρχήν ολόκληρη την περίοδο μέσα Μαρτίου – μέσα Νοεμβρίου με την προοπτική της περαιτέρω επιμήκυνσης, αφού εξασφαλιστεί η συμφωνία και σύμπραξη των επιχειρηματιών και επαγγελματιών της περιοχής, είναι από τους πρωτεύοντες στόχους και πολιτικές του συνδυασμού μας. Ο Δήμος συνθέτει σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων, για να στηρίξει τον τόπο και ως εκτός εποχής τουριστικό προορισμό.

Συγκροτούμε ολιγομελή, αντιπροσωπευτική ευέλικτη Εκτελεστική Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου, που θα διαβουλεύεται με όλο το φάσμα του επιχειρηματικού κόσμου του Δήμου, μια φορά πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, μία κατά τη διάρκεια και μία μετά το τέλος της. Ενισχύουμε τη στελέχωση και ρόλο του Γραφείου Πληροφόρησης Τουρισμού του Δήμου.

Η πεζοδρόμηση κεντρικού δρόμου, η επέκταση της ήπιας κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο και η εφαρμογή «Δακτυλίου» στο ιστορικό κέντρο της πόλεως κατά την υψηλή τουριστικής περίοδο, θα σχεδιαστεί και εφαρμοστεί με τη συμφωνία εμπόρων και επαγγελματιών της εστίασης και διασκέδασης της πόλης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.