Λασίθι:Με επιτυχία το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στην Λίμνη, στον Άγιο Νικόλαο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στις 16 Σεπτέμβρη το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στην Λίμνη, στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, με σύνθημα: «Με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό, για να “γενούνε τα σκοτάδια λάμψη” (Ν. Χικμέτ)». Με μεγάλη προσέλευση και ενδιαφέρον ο λαός και η νεολαία έδωσαν το παρόν σ` ένα φεστιβάλ που φέτος είχε έντονο χαρακτήρα διεκδίκησης κι αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Θεσσαλίας.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Γιώργο Φιλιππάκη, υποψήφιο Δήμαρχο με την Λαϊκή Συσπείρωση στον Άγιο Νικόλαο, ενώ την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε η Κέλλυ Τσιχλή, μέλος του ΣΠ Κρήτης της ΚΝΕ και υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση στον Άγιο Νικόλαο, η οποία μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Είμαστε περήφανοι γιατί στο ρεύμα αμφισβήτησης απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική που υπάρχει μέσα στην ελληνική κοινωνία, που κάνει αισθητή την παρουσία του και συνεχώς διευρύνεται, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα ώστε αυτό το ρεύμα να γίνει ορμητικό ποτάμι και να σαρώσει το παλιό, το άδικο σύστημα της εκμετάλλευσης, το σάπιο κράτος που υπηρετεί τα κέρδη των λίγων και βουλιάζει στις λάσπες τις ανάγκες των πολλών.

Αυτό το «να πάμε αλλιώς», που αρχίζει να βγαίνει σαν φυσική αντίδραση από το στόμα χιλιάδων νέων ανθρώπων, δεν είναι απλώς ένα σύνθημα, αλλά έχει μετατραπεί σε αναγκαιότητα για την υπεράσπιση της ζωή μας.
Ειδικά μετά από ακόμα ένα θλιβερό καλοκαίρι ολέθριων πυρκαγιών, που συμπληρώθηκε από τις καταστροφικές πλημμύρες και τις εικόνες χάους στη Θεσσαλία ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό το αίσθημα ανασφάλειας που νιώθει ο λαός μας.
Το μόνο που μπορεί να εξηγήσει όλα τα παραπάνω είναι το κυνήγι του κέρδους που εμπορευματοποιεί τα πάντα, από την προστασία της υγείας, την παιδεία, μέχρι τα δάση και τις παραλίες.

Αυτό το κυνήγι του κέρδους, αυτό το σύστημα του μετατρέπει την ανθρώπινη ζωή σε στατιστική, οδηγεί και στην αποκτήνωση! Οι απίστευτες εικόνες της δολοφονίας του 36χρονου στον καταπέλτη του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά σοκάρουν και “σφίγγουν το στομάχι” σε όποιον θέλει να λέγεται άνθρωπος…

Απολύτως δικαιολογημένα, αφού αυτή η επαναλαμβανόμενη καταστροφή που έρχεται σαν αναμενόμενο κακό και συμβαίνει ξανά και ξανά ακολουθώντας ένα επικίνδυνο μοτίβο καταστροφής και απειλής της ανθρώπινης ζωής, αποδεικνύει ότι ο λαός είναι μόνος και απροστάτευτος.

Γι’ αυτό η άθλια επανάληψη με τα καρβουνιασμένα δάση και τα πλημμυρισμένα σπίτια προκαλεί τεράστια οργή.
Για τις ανθρώπινες ζωές που θρηνούμε, για τις περιουσίες, τους κόπους μιας ζωής, που χάνονται για πάντα, για τα αμέτρητα στρέμματα δάσους, που τα πνίγει το γκρίζο που αφήνει πίσω της η φωτιά, για την ανείπωτη λεηλασία του περιβάλλοντος, αλλά κυρίως οργή και αγανάκτηση για ένα κράτος ανίκανο να προστατέψει τον λαό και τον φυσικό πλούτο της χώρας, αλλά ταυτόχρονα προκλητικά ικανό για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Αυτό το κράτος είναι που αφήνει τα νοσοκομεία του νομού μας να βουλιάζουν στις ελλείψεις προσωπικού και μέσων αλλά επιδοτεί με εκατομμύρια τον ιδιωτικό τομέα υγείας που γιγαντώνεται πάνω στο έδαφος της συνειδητής απαξίωσης της δημόσιας υγείας.
Έχουν, λοιπόν, προτεραιότητες και δεν τις κρύβουν, γιατί απέναντι σε κάθε πρόβλημα υλοποιούν πολιτικές αποφάσεις με βασικό κριτήριο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Μπροστά μας έχουμε μια ακόμα σημαντική πολιτική μάχη, αυτή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στις 8 Οκτώβρη.

Αυτή τη μάχη το Κόμμα μας τη δίνει και πάλι με στόχο να δυναμώσει η 100% λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, των άλλων κομμάτων του συστήματος, που υλοποιείται και από τον βραχίονα του αστικού κράτους που λέγεται τοπική διοίκηση.

Να δεχθεί ένα καινούριο χτύπημα ο αρνητικός συσχετισμός, να χάσουν δύναμη οι υποψήφιοι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, που σε πολλές περιπτώσεις ταυτίζονται, συμμετέχουν στα ίδια ψηφοδέλτια. Τόσο μεγάλες και αξεπέραστες είναι οι διαφορές τους…

Να καταποντιστούν οι διάφοροι ακροδεξιοί, αλλά και όσοι κρύβονται πίσω από τον μανδύα του “ανεξάρτητου”, αλλά είναι εντελώς εξαρτημένοι από αυτή την πολιτική και από διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Να έχει ο λαός και η νεολαία περισσότερους δημάρχους που θα είναι συμπαραστάτες στους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους.

Που θα εξαντλήσουν κάθε περιθώριο για το παραμικρό μέτρο ανακούφισης και βελτίωσης της ζωής, της καθημερινότητας, χωρίς να διστάζουν να τα βάλουν με όλους και με όλα και δεν θα τον χαρατσώνουν με υπέρογκα δημοτικά τέλη και με την περιβόητη “ανταποδοτικότητα” σε κάθε υπηρεσία.

Που δεν θα κρύβονται πίσω από τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις και τους νόμους, λέγοντας “έτσι είναι, τι να κάνουμε”, αλλά θα απειθαρχούν, θα τις αντιπολιτεύονται, είτε από τη θέση της πλειοψηφίας, είτε από τη θέση της μειοψηφίας.

Που θα διεκδικούν χρηματοδότηση για τα έργα εκείνα που έχει ανάγκη ο λαός.

Ναι λοιπόν, στις 8 του Οκτώβρη κάνουμε ένα βήμα παραπέρα:
Ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση, τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε όλους τους δήμους κι εδώ στον Άγιο και στην Περιφέρεια Κρήτης.
Ενισχύουμε τις εστίες διεκδίκησης και αντεπίθεσης, βάζουμε μπροστά τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων!
Αυτό θα είναι το θετικό αποτέλεσμα που μπορεί να καταγραφεί την επόμενη μέρα των εκλογών!
Πάμε, λοιπόν, με μαχητικότητα να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό.
Κι αν σήμερα φαίνονται οι μέρες να σκοτεινιάζουν επικίνδυνα και ο κλοιός να σφίγγει γύρω από την εργατική τάξη, τώρα είναι που ο λαός μας πρέπει και μπορεί σε αυτά τα βήματα να βαδίσει και να γράψει ξανά ιστορία. Γιατί είναι καθαρό ότι το σκοτάδι δε φεύγει μόνο του αν δεν φωτίσεις το μέλλον. Και φωτεινό μέλλον δεν μπορεί να υπάρξει για τους εργαζόμενους, τη νέα γενιά, μέσα στο σύστημα της εκμετάλλευσης και τις αδικίας.

Η διέξοδος σήμερα βρίσκεται στην ανατροπή του ξεπερασμένου αυτού συστήματος και στην πάλη για ένα ανώτερο κοινωνικό σύστημα που η εργατική τάξη δε θα ματώνει για τα κέρδη μιας χούφτας καπιταλιστών. Η διέξοδος βρίσκεται στον σοσιαλισμό – κομμουνισμό!».

Ακολούθησε ρεμπέτικο- λαϊκό γλέντι με τους Νίκο Αμαριωτάκη, Κωστή Κλώντζα, Γιάννη Μιχάκη και την Ξανθούλα Πορφυράκη.
Στο χώρο υπήρχε έκθεση αφιερωμένη στα 50 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου και Βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής

Τα σχόλια είναι κλειστά.