Χωρίς αναισθησιολόγο το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου – Δεν εξυπηρετούνται ούτε τα έκτακτα περιστατικά

Χωρίς αναισθησιολόγο το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου – Δεν εξυπηρετούνται ούτε τα έκτακτα περιστατικά

Χωρίς αναισθησιολόγο το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου – Δεν εξυπηρετούνται ούτε τα έκτακτα περιστατικά

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα στο νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη.

Τρεις από τους τέσσερεις αναισθησιολόγους πήραν αναρρωτική άδεια λόγω προβλημάτων υγείας, με αποτέλεσμα το νοσοκομείο αυτό το Σαββατοκύριακο να μην μπορεί να καλύψει ούτε τα έκτακτα περιστατικά.

Η στάση της 7ης ΥΠΕ

Μάλιστα σύμφωνα με την ΕΡΤ έκτακτο περιστατικό με ειλεό εστάλη στη Σητεία να χειρουργηθεί γιατί δεν υπήρχε αναισθησιολόγος. Την ίδια ώρα ούτε η Ιεράπετρα, ούτε η Σητεία, έχουν ΜΕΘ, αλλά ούτε και αιμοδοσία με ότι αυτό συνεπάγεται.

Πολλά ερωτήματα εγείρονται για τη στάση της 7ης Υ.ΠΕ. η οποία όπως δήλωσαν γιατροί στην ΕΡΤ «ρίχνει λάδι στη φωτιά που έχουν ανάψει οι Αναισθησιολόγοι», πιέζοντας όπως αναφέρουν μέλη του Συμβουλίου των διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων, να αλλάξει ξανά η απόφαση για τους γιατρούς της προκήρυξης από Επιμελητές Α σε Διευθυντές, προκειμένου φωτογραφικά να διευκολυνθεί με αυτό τον τρόπο η αποχώρηση τριών Αναισθησιολόγων από το Υγειονομικό Ίδρυμα.

Κάτι που όπως δήλωσαν στην ΕΡΤ μέλη του συμβουλίου, δεν πρόκειται να το πράξουν.

Τοπικές αντιπαραθέσεις

Η δημόσια υγεία στο νομό Λασιθίου έχει μπει στον Προκρούστη της τοπικής αντιπαράθεσης των πόλεων του νομού, όπου σε αυτή τη φάση επιχειρείται η αποδόμηση του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

«Να μην ακούει τις «Σειρήνες» και να αφουγκραστεί την αγωνία Υγειονομικών και πολιτών, προκειμένου να μην χαθούν όσα με κόπο χτίστηκαν για τη δημόσια υγεία στο νομό Λασιθίου μέσα από την ανάπτυξη του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου», τονίζουν στελέχη του νοσοκομείου για την Υ.ΠΕ. Κρήτης σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Στις 14 Δεκεμβρίου προγραμματίζεται συλλαλητήριο στήριξης του νοσοκομείου του Άγιο Νικόλαου, υπό την Αιγίδα του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου του Συλλόγου Εργαζόμενων του Νοσοκομείου, αλλά και της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών νομού Λασιθίου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.