Λασίθι: Η ανακοίνωση της ΄΄Επιτροπής Αγώνα για το Μεραμπέλλο΄΄για το παράκτιο Αιολικό Πάρκο

Αγαπητοί φορείς που εδρεύετε και δραστηριοποιήστε στον Δήμο Αγίου Νικολάου, η χωροθέτηση του παράκτιου αιολικού πάρκου από την Κολοκύθα στην Ελούντα, πίσω από την Σπιναλόγκα, 1,5 ναυτικό μίλι από τις ακτές, στο ακρωτήρι του Αφορεσμένου, στην παραλία Βλυχάδια και στον Άγιο Αντώνιο Νεάπολης θα προκαλέσει τεράστια περιβαλλοντική υποβάθμιση, αλλά και μετατροπή του οικονομικού μας προϊόντος από τουριστικό σε βιομηχανικό. Η διαδικασία αυτή θα επιβαρύνει όχι μόνο την χλωρίδα, την πανίδα, το θαλάσσιο οικοσύστημα και την υγεία μας, αλλά θα εκμηδενίσει επαγγελματικούς κλάδους που βασίζονται στην αλιεία, στη ναυσιπλοΐα και τον τουρισμό.

Καλούμε όλους τους φορείς του Δήμου Αγίου Νικολάου να συγκαλέσουν συμβούλια και να αποστείλουν τα ψηφίσματα τους στο ΥΠΕΝ, στο email : sec.dipa@prv.ypeka.gr , αφού μετά την λήξη της διαβούλευσης (30/11/2023) κι εντός 15 ημερών το Υπουργείο εφόσον δεν έχει ενστάσεις από την τοπική κοινωνία θα προβεί στην ανάθεση της μελέτης χωροθέτησης.

Καλούμε λοιπόν :
1. Το εμπορικό Επιμελητήριο Λασιθίου
2. Το εργατικό κέντρο Λασιθίου
3. Τον εμπορικό σύλλογο Αγίου Νικολάου
4. Τον σύλλογο καφεστίασης Αγίου Νικολάου
5. Τον σύλλογο ερασιτεχνών αλιέων Αγιου Νικολάου
6. Τον σύλλογο επαγγελματιών αλιέων
7. Τον σύλλογο ταξί
8. Το σωματείο που υπάγονται τα ημερόπλοια που επισκέπτονται Σπιναλόγκα και Κολοκύθα
9. Τον Ιατρικό Σύλλογο
10. Τον Φαρμακευτικό σύλλογο
11. Τον σύλλογο ξενοδοχοϋπαλλήλων Αγίου Νικολάου

Και κάθε άλλο πολιτιστικό και αθλητικό φορέα να εκφράσουν τις ενστάσεις και την αγανάκτησή τους για ότι πρόκειται να συντελεστεί στον τόπο μας!

Τα σχόλια είναι κλειστά.