Χρυσή Αυγή: Συνεχίζεται σήμερα η δίκη ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων

Ημερομηνία:

Στην τέταρτη συνεδρίαση του προχωρά σήμερα το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ενώπιον του οποίου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Το δικαστήριο κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του, στις 26 Ιουλίου, απέρριψε το αίτημα αναβολής που υπέβαλε η υπεράσπιση του αρχηγού της οργάνωσης, επικαλούμενη προβλήματα υγείας του καταδικασμένου σε κάθειρξη 13 ετών Νίκου Μιχαλολιάκου, μετά από πολυήμερη νοσηλεία του σε ΜΕΘ λόγω κορονοϊού.

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου προσκομίζοντας ιατρικές γνωματεύσεις επικαλέστηκε προβλήματα αντιληπτικής ικανότητας του Νίκου Μιχαλολιάκου, καθώς και κινητικά προβλήματα, για τα οποία από τις 6 Ιουνίου βρίσκεται σε πρόγραμμα αποκατάστασης εργοθεραπείας, λογοθεραπείας και αυτοεξυπηρέτησης.

Στην τελευταία συνεδρίαση πριν τις θερινές διακοπές με αφορμή το αίτημα αναβολής που διατύπωσε ο αρχηγός της οργάνωσης, ο μόνος που με την έναρξη της δίκης ,στις 15 Ιουνίου, ζήτησε την αναβολή της, διαφάνηκε πως πρόθεση του δικαστηρίου είναι να δικάσει την υπόθεση της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής. Υπόθεση που αυτές τις ημέρες συμπληρώνει εννέα χρόνια από την εισαγωγή της ενώπιον των δικαστικών αρχών, οι οποίες μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα κινήθηκαν ακαριαία αντιμετωπίζοντας τις έως τότε «μεμονωμένες πράξεις» μελών της Χρυσής Αυγής ως συντονισμένη, οργανωμένη και άνωθεν καθοδηγούμενη δράση εγκληματικής οργάνωσης.

Στην πρόταση της για απόρριψη της αναβολής που αιτήθηκε η πλευρά του Νίκου Μιχαλολιάκου η Εισαγγελέας του δικαστηρίου Κυριακή Στεφανάτου, ανέφερε,μεταξύ άλλων, πως το αντικείμενο της δίκης «είναι δημοσίου συμφέροντος καθώς αφορά τη λειτουργία κοινοβουλευτικού κόμματος, αλλά και τεράστιου κοινωνικού ενδιαφέροντος», ενώ επεσήμανε πως οι συγγενείς του Παύλου Φύσσα έχουν δικαίωμα σε «ταχεία εκδίκαση και όχι αφόρητη διαιώνιση της διαδικασίας».

Πρόοδο της δίκης επικαλούμενος το δικαίωμα του «να αποδείξει την αδικία που έγινε σε βάρος του» ζήτησε και ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος από τις πρώτες συνεδριάσεις άκουσε τους δικαστές να του αρνούνται την έξοδο του από την φυλακή. Ο ευρωβουλευτής, που έχει αποχωρήσει από την Χρυσή Αυγή, φαίνεται πως έχει επιλέξει να είναι παρών σε κάθε δικάσιμο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου σε αντίθεση με την πρώτη δίκη στην οποία , όπως και ο άλλοτε αρχηγός του, είχε εμφανιστεί μόνο για να απολογηθεί.

Κατά την τελευταία δικάσιμο, κάποιοι συνήγοροι υπεράσπισης, επικαλούμενοι αποφάσεις της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, έθεσαν θέμα περί αποχής τους αναφερόμενοι σε τρίτη κατά σειρά διακοπή της δίκης. Το ζήτημα που έθεσαν οι συνήγοροι προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση της Πολιτικής Αγωγής, η οποία τόνισε ότι η απόφαση περί αποχής των δικηγόρων αφορά δίκες που διακόπτονται χωρίς να έχουν ξεκινήσει και όχι την παρούσα η οποία έχει ξεκινήσει, έχουν εκφωνηθεί μάρτυρες και το δικαστήριο έχει λάβει αποφάσεις επί αιτημάτων.

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Φονικό στην Αμμουδάρα: Σε θρίλερ εξελίσσεται η...

Κάτω από άκρα μυστικότητα και υπό δρακόντια μέτρα ασφαλείας...

Μεγάλη Εβδομάδα σε δικαστική αίθουσα: Η συγκλονιστική...

Η άλλη όψη της Μεγάλης Εβδομάδας. Μακριά από τα "αρώματα"...

Φονικό στην Αμμουδάρα: Σε θρίλερ εξελίσσεται η...

Κάτω από άκρα μυστικότητα και υπό δρακόντια μέτρα ασφαλείας...

Μεγάλη Εβδομάδα σε δικαστική αίθουσα: Η συγκλονιστική...

Η άλλη όψη της Μεγάλης Εβδομάδας. Μακριά από τα "αρώματα"...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Νέα ενίσχυση του φαινομένου μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης στην Κρήτη από Δευτέρα

Ποια περιοχή του νησιού θα επηρεαστεί περισσότερο. Αρκετά επιβαρυμένη αναμένεται...

Δέκα κρούσματα φυματίωσης σε εργάτες γης σε Δυτ. Αχαΐα και Ηλεία

Αγώνας για τον περιορισμό της ασθένειας – Σε επιφυλακή...

Ακαθάριστα οικόπεδα: Τα SOS για καθαρισμό, δήλωση και πρόστιμα

Τι προβλέπεται για τα ακαθάριστα οικόπεδα – Όσα πρέπει...

Ο «χρυσός» Μάιος και η γαστρονομική υπεροχή της Κρήτης

Διεθνής προβολή του νησιού ως ιδανικού ανοιξιάτικου προορισμού με...