Του… Copyright στην Eurovision – Σάλος με το νικητήριο τραγούδι

Του… Copyright στην Eurovision – Σάλος με το νικητήριο τραγούδι

Η εισαγωγή του νικητήριου τραγουδιού της Eurovision και η μελωδία του τραγουδιού με τίτλο «Σκέτος εγώ» της Γεωργίας Νταγάκη που κυκλοφόρησε το 2012 μέσω γερμανικής εταιρείας παραγωγής έχουν αρκετά κοινά.

«Συγχαρητήρια στη Σουηδία και στην Λορίν για τη νίκη του στην Eurovision. Μου δίνει μεγάλη χαρά που το δικό τους τραγούδι σας θύμισε το δικό μου ‘’Σκέτος εγώ’’ και που τελικά ήταν και αυτό που ξεχώρισε στον διαγωνισμό», είπε η ερμηνεύτρια, Γεωργία Νταγάκη.

Τα τελευταία 24ωρα μετά από τη νίκη της Σουηδίας στη Eurovision έχει ξεσπάσει σάλος στα social media για τη μελωδία του τραγουδιού. Πολλοί μάλιστα, κατηγόρησαν τη Σουηδή τραγουδίστρια για λογοκλοπή, όταν εντόπισαν τουλάχιστον τρία πανομοιότυπα τραγούδια, όπως είναι αυτό της Ουκρανής τραγουδίστριας Μίκα Νιούτον.

Η Ουκρανή τραγουδίστρια που είχε λάβει και αυτή μέρος στον διαγωνισμό το 2011, έλαβε δεκάδες μηνύματα από θαυμαστές της όταν κυκλοφόρησε το τραγούδι που θα διαγωνιζόταν η Λορίν και η ίδια απάντησε.

«Τι μπορώ να πω παιδιά; Χρησιμοποίησε σχεδόν την ίδια ιδέα με τη δική μου το 2011. Ειλικρινά αν την ενέπνευσα και αποφάσισε να πάει με την ίδια σχεδόν εμφάνιση με τη δική μου, τότε καλή τύχη».

Τα σχόλια αποδοκιμασίας

Σε σχόλια κάτω από το τραγούδι της Μίκα Νιούτον μετά από τη νίκη της Σουηδίας, η Λορίν αποδοκιμάστηκε έντονα.

«Το άκουσα χθες το βράδυ στη Εurovision, ήταν καλό».

«Μου φαίνεται ‘’καλό’’ να κερδίζεις τη Eurovision τόσο εύκολα με ένα τραγούδι που έχει κάνει ήδη επιτυχία».

«Συγχαρητήρια Μίκα Νιούτον, κέρδισες τη Eurovision 2023. Η Λορίν και όλο το σύστημα θα έπρεπε να ντρέπονται».

Άλλοι εντόπισαν μεγάλη ομοιότητα του τραγουδιού της Σουηδίας μέχρι και στην τεράστια επιτυχία των ΑΒΒΑ «The winner takes it all».

Η Λορίν πάντως μετά από τη μεγάλη της νίκη, απαντάει πως δεν έχει χρόνο για χάσιμο για να απαντήσει σε τέτοιου είδους σχόλια.

Τα σχόλια είναι κλειστά.