Creta Farms: Ανοίγει ο δρόμος για μια ισχυρή και βιώσιμη συνέχιση της επιχείρησης

Ημερομηνία:

Έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης από το 97,92% των παρισταμένων στη Γενική Συνέλευση των μετόχων

H Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Creta Farms ενέκρινε σήμερα σε ήπιο κλίμα το σχέδιο εξυγίανσης και τη στρατηγική συμφωνία που έχει επιτευχθεί με την Impala Hellas του κ. Δημήτρη Βιντζηλαίου σχεδόν ομόφωνα με ποσοστό 97,92% των παρισταμένων και 84,52% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου. Σημειώνεται πως ο κ. Μάνος Δομαζάκης, ένας από τους βασικούς μετόχους της εταιρείας, υπερψήφισε την συμφωνία.

Υπενθυμίζεται πως έχει προηγηθεί κατάθεση στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου της αίτησης για την υπαγωγή της αλλαντοβιομηχανίας στο άρθρο 106 β&δ του πτωχευτικού κώδικα και η δικάσιμος έχει ορισθεί για τις 20 Μαρτίου, ενώ ήδη έχει κατατεθεί σχετική γνωστοποίηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και αναμένεται η σχετική απόφαση. Παράλληλα, ενδιάμεση χρηματοδότηση 4 εκατ. ευρώ, υπογράφηκε μεταξύ της Creta Farms, των πιστωτριών τραπεζών και της Impala Hellas, εξασφαλίζοντας την κανονικότητα στη δραστηριότητα της εταιρείας μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την υλοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης.

Οι όροι που επιβάλλει το σχέδιο εξυγίανσης θα καταστήσουν την επιχείρηση βιώσιμη και ικανή, πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας της Κρήτης. Σύμφωνα με αυτό, η νέα Creta Farms εκτιμάται ότι θα επιτύχει ετήσιο ρυθμό αύξησης πωλήσεων άνω του 10% με στόχο τον τριπλασιασμό του κύκλου εργασιών της εταιρείας μέσα στην επόμενη δεκαετία (στόχος 130 εκατ. ευρώ).

H είσοδος του στρατηγικού επενδυτή μέσω της συμφωνίας εξυγίανσης εξασφαλίζει ότι με την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι εργαζόμενοι της εταιρείας εντάσσονται σε έναν μεγάλο διεθνή εύρωστο όμιλο – με τζίρο που ανήλθε στα 210 εκατ. ευρώ, EBITDA €22 εκατ. ευρώ, ίδια κεφάλαια 145 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη άνω των 10 εκατ. ευρώ (Impala Invest, 2019) – και αποκτούν μεγαλύτερη εργασιακή ασφάλεια.

Έτσι, τα προϊόντα της Creta Farms επιστρέφουν δυναμικά και με γοργούς ρυθμούς στα ράφια των ελληνικών σουπερμάρκετ. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι συμφωνίες με όλους τους μεγάλους retailers με σκοπό όλοι οι κωδικοί να επανέλθουν σε όλες τις αλυσίδες και σημεία horeca μέχρι τέλος Ιουνίου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στ. Αρναουτάκης: «Πρόγραμμα 15 εκ. ευρώ από...

Την έναρξη ενός νέου προγράμματος μέσω ΕΣΠΑ, ύψους 15...

Ευλογία Αγιοβασιλόπιτας Διαιτητών Ποδοσφαίρου Νομού Ρεθύμνης

12 Ιανουαρίου 2026 Το βράδυ της Δευτέρας, 12ης Ιανουαρίου 2026,...

Στ. Αρναουτάκης: «Πρόγραμμα 15 εκ. ευρώ από...

Την έναρξη ενός νέου προγράμματος μέσω ΕΣΠΑ, ύψους 15...

Ευλογία Αγιοβασιλόπιτας Διαιτητών Ποδοσφαίρου Νομού Ρεθύμνης

12 Ιανουαρίου 2026 Το βράδυ της Δευτέρας, 12ης Ιανουαρίου 2026,...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Επίδομα μητρότητας 2026: Γιατί θα είναι αυξημένο – Πότε πληρώνεται η πρώτη δόση

Αύξηση 2,4% λόγω της αναπροσαρμογής των συντάξεων από την...

ΔΥΠΑ: Ξεκινά το πρόγραμμα για άνεργες μητέρες συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ, μέσω gov.gr οι αιτήσεις

Πρόκειται να δημιουργηθούν 5.000 νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης...

Ταΰγετος: Εντοπίστηκαν οι οκτώ ορειβάτες, μεταφέρονται σε καταφύγιο

Στους τραυματίες παρέχονται οι πρώτες βοήθειες και μεταφέρονται με...

Επιστρέφουν πέντε επιδόματα – «Ανάσα» στους μισθούς με αυξήσεις έως 15%

Νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας επαναφέρει συλλογικές συμβάσεις και...