Δ.Σαρηγιάννης: «Μαθηματικά βέβαιη η επιβολή-ξανά-περιορισμών εξαιτίας της κλιμάκωσης των κρουσμάτων»

Δ.Σαρηγιάννης: «Μαθηματικά βέβαιη η επιβολή-ξανά-περιορισμών εξαιτίας της κλιμάκωσης των κρουσμάτων»

Την πεποίθηση πως κυβέρνηση θα αναγκαστεί να επανεξετάσει την άρση των περιορισμών που εισηγήθηκε λόγω της μετάλλαξης όμικρον 2 που φαίνεται να είναι πιο μεταδοτική από την όμικρον και αναμένεται να επηρεάσει τους σκληρούς δείκτες (Νοσηλείες σε ΜΕΘ και θάνατοι), εξέφρασε ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης στον Politica 89.8 και τον Χρήστο Κώνστα.

Ο κ. Σαρηγιάννης, θεωρεί πως : «Είμαστε σε σχετικά γρήγορη αυξητική πορεία, ενός νέου στελέχους της Covid 19 πιο μεταδοτικού από την μετάλλαξη όμικρον. Πιστεύουμε ότι μπορεί να καμφθεί, αλλά δεν πρέπει να προτρέχουμε με άρση περιοριστικών μέτρων, εφόσον συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να επανεξετάσει την άρση των περιορισμών που εισηγήθηκε. Δυστυχώς αντί να παρατηρούμε μια αποκλιμάκωση σε ότι αφορά τον αριθμό κρουσμάτων, εντοπίζουμε αντίθετα μια σταδιακή κλιμάκωση. Θεωρώ πως είναι μαθηματικά βέβαιη η επιβολή-ξανά-περιορισμών εξαιτίας της κλιμάκωσης των κρουσμάτων. Εγώ δεν θα συζητούσα την μείωση των τεστ στα σχολεία, και φυσικά όχι στην ανάγκη χρήσης των πιστοποιητικών εμβολιασμού/νόσησης για πρόσβαση σε εσωτερικούς χώρους όσο δεν χρησιμοποιούμε συσκευές απολύμανσης του αέρα εσωτερικών χώρων.»

Για να επανέλθει η αποκλιμάκωση της πανδημίας, ο κ. Σαρηγιάννης, αναφέρει πως: «Πέρα από την εφαρμογή των μέτρων θα πρέπει να στοχεύσουμε στη διατήρηση και την επέκταση της επίκτητης ανοσίας του πληθυσμού, αλλά και στον πολύ μεγάλο αριθμό των τεστ συνολικά (μοριακά, rapid και self-test) που πραγματοποιούνται καθημερινά. »https://www.politica.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.