Δανία – Τη φωτογράφισαν χωρίς μάσκα ενώ έπρεπε να φοράει και η πρωθυπουργός ζήτησε συγνώμη

Ημερομηνία:

Η Μέτε Φρεντέρικσεν παραδέχθηκε το λάθος της με βάση του κανόνες που ισχύουν στη Δανία.
Η πρωθυπουργός στη Δανία ζήτησε συγγνώμη σήμερα, αφότου ο ερασιτεχνικός φακός την κατέγραψε να μη φοράει μάσκα μέσα σε ένα κατάστημα, σε αντίθεση με τους νέους κανόνες κατά της Covid-19 που τέθηκαν σε ισχύ.

Το βίντεο, που δημοσιεύτηκε από τη δανέζικη εφημερίδα Ekstra Bladet, το τράβηξε χθες ένας περαστικός μπροστά από τη βιτρίνα ενός καταστήματος ρούχων στο κέντρο της Κοπεγχάγης, τέσσερις ημέρες μετά την επαναφορά της υποχρέωσης της χρήσης της μάσκας σε ορισμένους χώρους και τις δημόσιες συγκοινωνίες.

«Ήταν απλά μια παράλειψη, αφότου οι νέοι κανονισμοί τέθηκαν σε ισχύ. Το αντιλήφθηκα, διότι ένας πολίτης με κατέγραψε», έγραψε η Μέτε Φρεντέρικσεν, σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Προφανώς λυπάμαι»
«Γνωρίζω καλά ότι αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα. Όμως, ιδανικά όχι σε εμένα. Επομένως, προφανώς λυπάμαι για αυτό και θέλω εκ νέου να σας ευχαριστήσω για όλα όσα εμείς κάνουμε μαζί για να περιορίσουμε την επιδημία», συνέχισε η επικεφαλής της κυβέρνησης της Δανίας.

Το περιστατικό λαμβάνει χώρα σε μια κακή συγκυρία για την πρωθυπουργό, η οποία αναμένεται να καταθέσει την Πέμπτη σε μια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Η επιτροπή ερευνά την απόφασή της να θανατωθούν πάνω από 15 εκατομμύρια βιζόν σε εκτροφεία της χώρας για να αποφευχθούν οι κίνδυνοι μετάλλαξης του ιού που ευθύνεται για την Covid-19.

Έχοντας ανακοινωθεί εκτάκτως τον Νοέμβριο του 2020, η εντολή αυτή αποκαλύφθηκε πως δεν ήταν νομικά βάσιμη εκείνη την εποχή, με αποτέλεσμα ο υπουργός Γεωργίας να παραιτηθεί και η Φρεντέρικσεν να ζητήσει συγγνώμη στους εκτροφείς. Η επιτροπή θέλει να μάθει εάν η πρωθυπουργός γνώριζε τη στιγμή που λάμβανε την απόφαση ότι κανένας νόμος δεν της επέτρεπε να την επιβάλει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Γαλλία: Εγκρίθηκε το δικαίωμα στην ευθανασία

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες από την...

«Χτύπημα» 47 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή...

Μία από τις μεγαλύτερες έρευνες των τελευταίων ετών για...

Γαλλία: Εγκρίθηκε το δικαίωμα στην ευθανασία

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες από την...

«Χτύπημα» 47 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή...

Μία από τις μεγαλύτερες έρευνες των τελευταίων ετών για...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εγκρίθηκε το πρώτο χάπι που μειώνει την “κακιά” χοληστερίνη κατά 60%

Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ χάπι που ρίχνει την “κακιά” χοληστερίνη...

Διακοπές ρεύματος στην Κρήτη το Σάββατο 18 Ιουλίου – Οι ώρες και τα σημεία

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 18 Ιουλίου...

ΙΟΒΕ: Θετική η τροχιά του ελληνικού τουρισμού εκτός των μηνών αιχμής

Παρότι η μέση διάρκεια παραμονής ακολουθεί διεθνώς φθίνουσα πορεία,...